.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας, Μπαλάφας και Μηλιός είναι στο ίδιο κόμμα;

Για να αντιληφθείτε ακόμα περισσότερο το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ , φιλοξενούμε τις σημερινές τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και δυο στελεχών του, οι οποίοι υποτίθεται ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα.
 
«Υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι μια «Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης».
Καλές προθέσεις, ποιος μπορεί να διαφωνήσει. Τώρα, αν καταλήξουμε στους πιο διεφθαρμένους και ανίκανους από τους κομματικούς ινστρούχτορες, συμβαίνει και στις καλύτερες χώρες…
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews, με τίτλο «Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες» (μην τα πάρει η Ζωή μόνο και γίνει χαμός), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα».
Πάλι θα χτυπήσουμε το σύστημα εκ των έσω δηλαδή. Τα επαναστατικά θα τα ξαναπεί την 25η Μαρτίου…
Και με το ευρώ και με τη Λαοκρατία και με την Ορθοδοξία είναι ο Αλέξης. Λίγες μέρες προ των εκλογών δεν θα πει όχι σε καμία ψήφο, δεν έχει σημασία αν είναι βιολογική ή ψεκασμένη.

Δηλώνει επίσης: «Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».
Με την απαραίτητη αρνητικά φορτισμένη διάθεση, θα τα πληρώσουμε να πάνε στο διάολο. Γι’ αυτό δεν θα φορέσει γραβάτα αν πάει στο Μαξίμου. Δεν θα έχει λεφτά να αγοράσει.
Στο μεταξύ ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «Είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε δεν το καταφέρουμε, θα επιδιώξουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυβέρνηση συμμαχική»,
Δεν θα διώξουμε τους συμμάχους, ούτε την Αντάντ, ούτε τους Αμερικάνους, το πιάσαμε το υπονοούμενο.
«Η συμμαχική κυβέρνηση θα στηρίζεται στο πρόγραμμα που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο δεν χωράνε φυσικά ο Βενιζέλος με τα σημερινά δεδομένα, δεν ξέρω τα αυριανά, και το κόμμα του, ούτε ο Σαμαράς και το κόμμα του και φυσικά οι ακροδεξιοί. Με τους άλλους θα μπορούσαμε καταρχήν να δούμε τέτοια συμπόρευση, συμμαχία, αλλά και πάλι ανεξάρτητα της αυτοδύναμης ή όχι καταγραφής μας. Επαναλαμβάνω ότι επιδιώκουμε, αισιοδοξούμε, θα αγωνιστούμε για την αυτοδύναμη καταγραφή μας.»
Με τα αυριανά δεδομένα ο Βενιζέλος μπορεί να είναι μια χαρά, αν δεν βγαίνουν χωρίς αυτόν οι 151. Η πολιτική δεν έχει σταθερούς κανόνες, σε αντίθεση με την αριθμητική.
Ερωτηθείς για το φαινόμενο της πολυγλωσσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Μπαλάφας τονίζει: «Δεν χρειάζονται σολαρίσματα την περίοδο αυτή, ούτε υποκειμενισμοί. Ο κόσμος ιδιαίτερα την περίοδο αυτή θέλει από μια δύναμη που πάει να γίνει κυβέρνηση σοβαρότητα, ενιαία στάση, ενιαίο προγραμματικό λόγο. Και κάτι ακόμη, ακόμη και όταν λέμε το σωστό, τη θέση του κόμματός μας, έχουμε τη μονταζιέρα, τους διαστρεβλωτές, τους ψεύτες -και το εννοώ- του Μαξίμου, τους συνειδητούς, που αλλοιώνουν εντελώς αυτό που λέμε. Το έχω υποστεί πρόσφατα εγώ, που βγήκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ διαστρεβλώνοντας ό,τι είπα. Με αυτή την έννοια, χρειαζόμαστε το λόγο μας τον προγραμματικό, την ανατροπή, την ακύρωση των μνημονίων, τη διαπραγμάτευση, την εφαρμογή του προγράμματός μας. Είναι τόσο συμπαγής, συνεκτικός ο λόγος μας, τόσο σαφής, τόσο κοστολογημένος ο προγραμματικός μας λόγος που είναι πολύ διεισδυτικός και πολύ πειστικός», δηλώνει.
Αν ήταν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτύπαγε 50%. Με την απόγνωση και την οργή του κόσμου συντηρείται, κάτω από το 30%, το οποίο όσο δεν πιάνει, τόσο ανησυχεί.
Για το κόμμα του ΓΑΠ δηλώνει ότι έγινε για να «ξύσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλο αν μετεκλογικά κληθεί να τον λουστράρει και να τον βάψει, να τον περάσει ένα χέρι διεθνή σοσιαλισμό…
Την ίδια στιγμή σε συνέντευξη στο έντυπο Focus ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός δηλώνει ότι «δε θα προχωρήσουμε σε νέα δημοσιονομικά ελλείμματα» και εξαγγέλλει μεταρρύθμιση του κράτους, διαφάνεια και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Θα επανεξετάσουμε ιδιωτικοποιήσεις, όπου υπάρχουν ενδείξεις για σκάνδαλα και διαφθορά, τονίζει, και ζητά μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος.
«Δεν θέλουμε επιπλέον δάνεια, δεν θέλουμε επιπλέον βοήθεια από την Τρόικα. Ο κ.Σόιμπλε μπορεί να κρατήσει τα χρήματά του» (Herr Schäuble kann sein Geld behalten), αναφέρει και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη περί Grexit.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη – αναμφίβολα εντός του ευρώ», σημειώνει ο κ. Μηλιός.
Δεν θέλουμε δάνεια, αλλά θα πληρώσουμε τα ομόλογα. Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν: ή τα πλεονάσματα της Κυβέρνησης Σαμαρά είναι τεράστια και αρκούν να τη βγάλουμε και να πληρώσουμε και τα δάνεια, ή μας δουλεύουν και δεν θα τα πληρώσουν, οδηγώντας μας σε ένα πραγματικό πιστωτικό γεγονός, όχι σαν τα ξενέρωτα τεχνητά default, που ζήσαμε έως σήμερα.
Πάντως η ΝΔ πρέπει να σταματήσει την προεκλογική εκστρατεία και να προβάλει τις θέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που το Μνημόνιο μπορεί να μην το καταργήσει, τη Βαβέλ σίγουρα την έχει στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μεγαλύτερη άκρη βγαίνει από συζητήσεις καφενείου στις οποίες συμμετέχουν τρία-τέσσερα τραπέζια συνταξιούχων, που λένε αυτόματα ότι σκέπτονται και συνήθως δεν μπορούν να πουν στο σπίτι.
Μήπως ο μετριοπαθής και μειλίχιος κος Αρβανίτης, μπορεί να μας βοηθήσει και να μας πει υπό αυτό το πρίσμα ποιος τελικά είναι ο διαβόητος μ...ς;
Μ.Ο.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.