.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Όμηροι των δεσμεύσεών τους...

Η κόλαση του κ. Τσίπρα ξεκινά αλλά δεν τον έχει καταλάβει. Το έγκλημα που κάνει τώρα θα το πληρώσει σύντομα. Οι επόμενοι τρεις – τέσσερις μήνες θα είναι η δική του πολιτική αυτοκτονία.
Μας είχαν προϊδεάσει ότι αυτό που φαίνεται δεν έχει καμιά σχέση με το είναι.
Μας το έλεγαν λίγο – πολύ αλλά δεν θέλαμε να τους πιστέψουμε. Δημιουργούσαν τεχνηέντως μια θολούρα γιατί μόνο σε θολά νερά ξέρουν να ψαρεύουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε το χαρτί του και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κερδίζει. Από τη μια σκίσιμο μνημονίων και επανάσταση μαζί με τους Podemos κι από την άλλη υποταγή στις επιταγές των κοινοτικών αξιωματούχων και της τρόικας.
Ακούμε αυτές τις μέρες τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πιστεύουμε πόσο απροκάλυπτοι είναι. Ο Δραγασάκης λέει «θα σεβαστούμε τις δανειακές συμβάσεις, σεβόμαστε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε».
Ο Σταθάκης λέει «θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο από ένα… αναπτυξιακό πρόγραμμα».
Ακόμη και ο Βαρουφάκης λέει μεταξύ «θανάτου και συμφωνίας» ότι «υπάρχουν καινοτόμες, έξυπνες μορφές δημοσιονομικής μηχανικής για τη λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους. Αυτό που δεν υπήρξε ως τώρα, είναι μια κυβέρνηση να το διαπραγματευτεί. Δεν υποστηρίζω την εκδοχή του κουρέματος του χρέους αλλά τον εξορθολογισμό του».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ό,τι σας λέγαμε τόσο καιρό πως θα συμβεί. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απλά θα υπογράψει ένα μνημόνιο που θα του αλλάξει το όνομα και θα το πει «αριστερή παρέμβαση σωτηρίας της Ελλάδας». Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Μόνο που η ζημιά στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη, και το νέο μνημόνιο θα είναι πιο σκληρό, αλλά αυτό είναι κάτι που επελέγη την στιγμή που επελέγησαν και οι εκλογές, οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις.
Να θυμίσουμε μόνο ότι μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι στις 26 Ιανουαρίου τέλος το μνημόνιο, τέλος η τρόικα, δεν θα ζητήσουμε παράταση του προγράμματος κ.λπ. Μόλις χθες η Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι θα πρέπει να ζητηθεί τεχνητή παράταση του προγράμματος, ήτοι συνέχιση του μνημονίου. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.
Όλα τα παραπάνω είναι η εύκολη διαπίστωση που λέει ότι ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν ήδη κάνει τη μεγάλη στροφή και απλά όσα λένε είναι το απόλυτο ψέμα. Είναι η μεγαλύτερη προεκλογική απάτη που έγινε ποτέ.
Το πιο δύσκολο είναι αυτό που θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν μαζί με το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει θα πρέπει να υλοποιήσει και τις δεσμεύσεις του.
Όταν δηλαδή με το ένα χέρι θα σκίζουν τα μνημόνια με το άλλο θα υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη. Υποσχέθηκαν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που πλέον είναι όμηροι των δεσμεύσεων τους. Όταν θα πρέπει να προσλάβουν μερικές χιλιάδες υπαλλήλους. Όταν θα πρέπει να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις, όταν θα πρέπει να ικανοποιήσουν τους λαϊκιστές του κόμματός τους που περιμένουν να στήσουν ένα καθαρό κομματικό κράτος αδιαφάνειας, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.
Και όταν δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε απ’ όσα έχουν υποσχεθεί δύο πράγματα θα συμβούν. Η Λαφαζανο-στρατούλικη πτέρυγα του κόμματος θα ξεσηκωθεί από την… δεξιά στροφή και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα βλαστημάνε για άλλη μια φορά την ώρα και τη στιγμή που ξαναξεγελάστηκαν από τους ψεύτες.
Η κόλαση του κ. Τσίπρα ξεκινά αλλά δεν τον έχει καταλάβει. Το έγκλημα που κάνει τώρα θα το πληρώσει σύντομα. Οι επόμενοι τρεις – τέσσερις μήνες θα είναι η δική του πολιτική αυτοκτονία. Όταν τον Ιούνιο το πολύ θα πρέπει να έχει υποκύψει στις απαιτήσεις της τρόικας και θα πρέπει να λάβει μέτρα τουλάχιστον 5 δις ευρώ τότε θα καταλάβει ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση εδώ να είστε: Το καλοκαίρι θα έχει πάθει… αποπληξία, κι όχι λόγω καύσωνα. Με μια μόνο υποσημείωση. Μην έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.