.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πάρτο αλλιώς σύντροφε θα βρεις...

Μόλις ένα 24ωρο ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε πάθει βέρτιγκο. Τόσα πολλά γεγονότα μαζί και ταυτόχρονα τόσοι πολλοί γυμνοσάλιαγκες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που γλείφουν πατόκορφα τον νέο μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας. Κι όχι μόνο. Για ορισμένους παπαγάλους που είδαν κανναβούρι στην Κουμουνδούρου κι ετοιμάζονται, μέχρι και ο σκίπερ του Ηλιάτορα είναι συμπαθής. Τέτοια αποθέωση για το δίδυμο Άμποτ και Κοστέλο, πριν ακόμη ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και αρχίσουν να βαδίζουν ξεβράκωτοι στα αγγούρια.
Μέσα σε μία ημέρα τι είδαμε:
Τον Τσίπρα να συναντάται με τον μεγάλο ηγέτη της δεξιάς Πάνο Καμμένο και να κλείνουν συμφωνία για την πιο ψεκασμένη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα εθεάθη ο Αλέξης στην ταράτσα της Κουμουνδούρου, να στρέφεται προς τα αριστερά και να φωνάζει με πόνο: «Goodbye Lenin». Η Αριστερά που ξέρατε μας έχει τελειώσει. Η λύσσα για την εξουσία, η λατρεία της καρέκλας δημιούργησε πρωί – πρωί της Δευτέρας αυτό το κωμικοτραγικό περιστατικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας, μια κυβέρνηση της… Αριστεράς ανακοινώνεται από έναν εθνικιστή, λαϊκιστή του χειρίστου είδους. Σα να ήταν ο Καμμένος εκπρόσωπος τύπου του Τσίπρα.
Όμως, ο Πάνος είναι για άλλα μεγαλεία. Άμυνας και πάνω.
Στη συνέχεια της χθεσινής ημέρας είδαμε τον Αλέξη με κοστούμι κουμπωμένο στο ένα κουμπί και χωρίς γραβάτα να πηγαίνει να πάρει την εντολή από τον Παπούλια και να ανακοινώνει περιχαρής ότι έχει τη δεδηλωμένη. 149 και ο Καμμένος, όπως λέγαμε παλιά 150 του Μητσοτάκη κι ο Κατσίκης.
Κι έπειτα ο μεγάλος νέος ηγέτης πήγε για τον πολιτικό όρκο. Ορκίστηκε στην τιμή του και την υπόληψή του, είπε λες και του ήταν δύσκολο να ορκιστεί στο Σύνταγμα και τους νόμους. Επαναστάτης γαρ…
Και μόλις τέλειωσε τα τυπικά πέρασε από την Καισαριανή να καταθέσει στεφάνι για τους νεκρούς του Σκοπευτηρίου, κάτω από τις ιαχές «ΕΑΜ, Ελλάς, Μελιγαλάς». Μήνυμα, λένε τα παπαγαλάκια, στη Μέρκελ. Και τα… τέτοια της Μέρκελ κουνήθηκαν. Μήπως όμως ο Αλέξης πρέπει να πάει και στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη να τιμήσει τους νεκρούς της Αλβανίας; Για δεν περνάει και από το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων στις αερομαχίες με τους Τούρκους;
Είχαμε χθες και το σόου που έστησε ο Παππάς με τη δήθεν απουσία του Σαμαρά από το Μαξίμου και τις διαρροές ότι δεν άφησαν τίποτε όρθιο οι… παλιογαλάζιοι που κυβέρνησαν. Τα πήραν όλα μαζί τους και άφησαν και το χρηματοκιβώτιο άδειο. Λαϊκή οργή και υπονοούμενα από συγκεκριμένα media για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του.
Μία ημέρα Τσίπρας και τι καταστροφές δεν είδαμε: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική για να ξεπλυθούν οι Συριζαίοι. Καραμπόλες στην Εθνική οδό, το αεροσκάφος στην Ισπανία έπεσε σε μια μεγάλη τραγωδία, ενώ ο Μητσοτάκης μπήκε στο νοσοκομείο κι έβαλε βηματοδότη. Μέχρι και σπίτι στην… Κουμουνδούρου κατέρρευσε θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους. Αυτός δεν είναι ηγέτης. Αυτός είναι ο Αρμαγεδδών ή ο νέος… γκαντέμης πολιτικός. Τον παλιό τον ξέρετε.
Δηλαδή σήμερα που θα ορκιστεί η κυβέρνηση, τι άλλο θα δούμε; Μέχρι και ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα μπορεί να πάρει με τέτοια γκαντεμιά.
Σοβαρά τώρα. Ο Αλέξης δεν ξεκίνησε καλά. Και που να αρχίσουν τα όργανα της οικονομίας. Την ώρα που οι ξένοι θα μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό τι θα κάνει το δίδυμο της συμφοράς; Ο ένας θα τρέχει στην Καισαριανή κι άλλος στον Αρχιεπίσκοπο να σωθούν;
Σε κάθε περίπτωση η συμμαχία της ντροπής ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο χώρο της αριστεράς. Και ίσως δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη που έβρισε τον Καμμένο. Το Ποτάμι ετοιμάζεται για εξουσία, ετοιμάζεται για συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν οι ΑΝΕΛ θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Άλλωστε, οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν κρατάνε πολύ. Ο ίδιος ο Τσίπρας θα τους διώξει στην πρώτη κρίση και θα κάνει νέο deal πιο… προοδευτικό με τον Θεοδωράκη. Πόσο πολύ θα τον ήθελαν οι νταβατζήδες και τα media αυτόν το γάμο;
Η Ελλάδα βρίσκεται σε παραζάλη. Προσπαθεί να χωνέψει τα εκλογικά αποτελέσματα που ο… σοφός λαός διαμόρφωσε. Αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη ζάλη είναι οι αριστεροί που περίμεναν δεκαετίες γι’ αυτήν την ιστορική στιγμή. «Πρώτη φορά Αριστερά», έλεγε το σύνθημα. Πάρτο αλλιώς σύντροφε θα βρεις.
Αλέξη… χάσαμε. Και ούτε το τρένο του Καμμένου δε μας σώζει
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.