.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Με ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώνουμε περισσότερα!

Σε μία συνέντευξη ποικίλης ύλης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το αν θα πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ τους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά καθώς αφορούν στο έτος 2014, ενώ διευκρίνισε πως κανείς Έλληνας δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ που να αφορά στο έτος 2015.
(Ημερολογιακό ή οικονομικό 2015 δεν διευκρίνισε αλλά όσοι έχουν σπίτια με... τρεις πισίνες, αυτούς θα τους βρει και «θα πληρώσουν». H πλειοψηφία των Ελλήνων, με τις πολλές πισίνες ρευστού, θα σηκώσουν τα φορολογικά βάρη. Όσοι δεν έχουν θα απευθύνονται στη Ραχήλ, που θα αναλάβει τα αναλογικό, σωστό και δίκαιο μοίρασμα του τυπωμένου χρήματος).
Ο ίδιος υπογράμμισε πως λόγω των απωλειών από τον ΕΝΦΙΑ, «που θα υπάρξουν» όπως παραδέχτηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει τους φορολογικούς συντελεστές.
(Που σημαίνει νέα βάρη στο φόρο εισοδήματος, νέα βάρη για τα φανερά εισοδήματα, τα αδήλωτα θα παραμείνουν ως έχουν).
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει άλλο επιχείρημα πέρα από το φόβο και πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει ο λαός να είναι γονατισμένος σε γονατισμένους πολιτικούς. «Πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτό το δράμα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή» είπε ο ίδιος.
(Είναι τόσο ασφαλής επιλογή, που οι μικροκαταθέτες έχουν βγάλει ρευστό για τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές, διότι φοβούνται ότι τα ΑΤΜ μόνο ευχές θα δίνουν).
Σχετικά με το πού θα βρει χρήματα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Ερχόμαστε για να πάρει ανάσα ο μεροκαματιάρης και ο φορολογούμενος».
(Μόλις πάρει ανάσα θα κάνει μια θεαματική βουτιά στο βυθό).
Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά. Σίγουρα το μεταβατικό στάδιο θα είναι ένα δύσκολο στάδιο.
(Εδώ είναι όλο το ζουμί. Θα υποφέρουμε στο μεταβατικό στάδιο, το οποίο υπολογίζουν ότι θα είναι από έξι μήνες έως εξήντα χρόνια.)
Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως μέχρι τις 12.000 ευρώ θα ισχύει το αφορολόγητο για όλους, ενώ υποστήριξε πως το όριο του πλούτου είναι πάνω από τις 42.000 που το ορίζει η ΝΔ.
(Αυτό είναι τα βασικό πρόβλημα της χώρας. Δεν έχουμε συμφωνήσει για το όριο του πλούτου).Σχετικά με το αν θα αυξηθεί ο φόρος των καταθέσεων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, οι τράπεζές μας πέρασαν από τα stress tests».
(Τα πέρασαν μέσα από το πρόγραμμα που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το βρίσκει μπροστά του, ως βασικό πλεονέκτημα).
Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.
(Είναι πολύ χαμηλή η εκτίμηση. Η Ραχήλ θα τα κάνει 7.510 ευρώ, θα είναι όλοι πλούσιοι και θα φορολογηθούν αγρίως για να χρηματοδοτηθεί το κοινωνικό κράτος).
Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και στις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «Τις δανειακές συμβάσεις ποτέ δεν είπαμε ότι θα τις σκίσουμε, τα μνημόνια θα σκίσουμε. Για εμάς τρόικα δεν υπάρχει, διαπραγμάτευση σημαίνει κοινή λύση. Ωστόσο, λέμε διαπραγμάτευση, δεν τους λέμε να φύγουν. Η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει και πάμε με υψηλό πήχη. Εμείς ζητούμε λύση βιώσιμη και αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Μένουμε στην Ευρώπη, μένουμε στο ευρώ».
(Είναι ο ορισμός της πλήρους κυβίστησης, κοινώς κωλοτούμπας).
Ο ίδιος υποστήριξε πως σε πιθανή του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν θα πάω στη Μέρκελ ως καλός μαθητής. Η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει με τη Μέρκελ, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα φορέσει... γραβάτα, ο ίδιος είπε: «Αφού δεν έβαλα γραβάτα στον Πάπα, δεν θα βάλω ούτε στη Μέρκελ».
(Η γραβάτα, συμβολική της κρεμάλας, δεν θα ήταν ότι καλύτερο σημειολογικά. Καλύτερα να πάει με αμφίεση Σάκη Ρουβά).
Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να εξαγγείλει πως όποιος βουλευτής διαφωνεί με το κόμμα, θα παραιτείται και θα αφήνει την έδρα στο κόμμα, ενώ προανήγγειλε πως θα καταργηθούν τα υπερβολικά προνόμια των βουλευτών.
(Αυτό κι αν είναι δημοκρατία. Όσοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, να το ξέρουν ότι δεν ψηφίζουν και πρόσωπα, μόνο κόμμα. Έτσι θα μείνει και μια σταλινική πινελιά, στην αριστερά του ευρώ και του Μνημονίου.)
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.