.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!



Με καθυστέρηση 15′ ξεκίνησε η δοξολογία στον Αγιο Διονύσιο εξαιτίας της καθυστέρησης του εκπροσώπου της κυβέρνησης ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, υπουργού Παιδείας, ο οποίος τελικά δεν ευαρεστήθη να παραστεί. Έγινε σύσκεψη από τους αρμόδιους και η δοξολογία ξεκίνησε αφού ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ήδη ενδεδυμένος των Ιερών Αμφιων και περίμενε προ της Ωραίας Πύλης!
Αλλά ούτε και η οικοδέσποινα της ημέρας νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ !!
Λίγο αργότερα εμφανίσθηκε στο χώρο της παρέλασης– έναν απόλυτα προστατευόμενο χώρο– ο Υπουργός Παιδείας με μεγάλο αριθμό αστυνομικής φρουράς;;
Κατά τις καταθέσεις στεφάνων εκ μέρους της κ. ΔΟΥΡΟΥ κατέθεσε εκπρόσωπός της casual ντυμένος, με καφέ παντελόνι και πουκάμισο ανοικτό μέχρι τους κοιλιακούς, άξιος εκπρόσωπος της νέας τάξης πραγμάτων που μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Με την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα ο εκπρόσωπος της κ. Δούρου έφυγε επιδεικτικά,δίνοντας μας μία γεύση του Τί θα ακολουθήσει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αργότερα κάτι παραπάνω από αυτό που είναι σήμερα!!

                                      Είναι ο ύμνος του ΕΑΜ εμβατήριο παρέλασης;

Είναι ο ύμνος του ΕΑΜ κατάλληλη μουσική υπόκρουση για τη μαθητική παρέλαση; Στο Χαλάνδρι απάντησαν θετικά και έτσι οι μαθητές παρέλασαν υπό τον ύμνο του ΕΑΜ που, όπως είναι γνωστό, η μελωδία του ανήκει στην «Κατιούσα», ένα παραδοσιακό ρωσικό τραγούδι. Οι στίχοι είναι του Βασίλη Ρώτα. Πιθανότατα η επιλογή της μελωδίας δεν ανήκει στη φιλαρμονική του Δήμου, αλλά εκπορεύεται από τη νέα δημοτική αρχή. Ο νέος δήμαρχος του Χαλανδρίου, που έχει υποστηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει ιστορικά υπέρ της επιλογής. Πολιτικά, όμως; Αν τα στρατιωτικά εμβατήρια θεωρούνται, εντός του αναχρονισμού τους, φασιστικά, η επιλογή του ύμνου του ΕΑΜ φέρνει κάτι από μνήμες εμφυλίου, μέσα από την ιστορική προέκταση της αντιπαράθεσης.

Update: Είναι προφανές ότι η ανάγνωση του κομματιού έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Πιθανότατα επειδή κάποιοι τις επιδιώκουν. Όπως σημειώνουμε, η ιστορική επιχειρηματολογία υπέρ της επιλογής είναι ορθή. Πολιτικά, όμως, υποδηλώνει επίκαιρη σκοπιμότητα από την αλλη πλευρά. Κοινώς ο δήμαρχος «βγαίνει από τα Αριστερά», υιοθετώντας την άλλη πλευρά του νομίσματος. Παρέλαση και εμβατήριο. Και αυτό είναι στοιχείο αντιπαράθεσης. 
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.