.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση με 155 «Ναι»

Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, «Ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «Όχι» 131 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι), ενώ «Παρών» ψήφισαν 2 βουλευτές.

Πριν την ονομαστική ψηφοφορία τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Γρηγόρης Ψαριανός, Αικατερίνη Μάρκου.

Από την ψηφοφορία απείχαν 12 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στήριξε την κυβέρνηση ψηφίζοντας «Ναι», ενώ καταψήφισαν οι Οικονόμου, Ανδρουλάκης, Αηδόνης.

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές, καθώς από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (βρίσκεται σε μήνα του μέλιτος) και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Σαμαράς: Εκλογές το ‘16

«Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δε θα διαψευσθούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος της Βουλής, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Οι ελπίδες του λαού θα δικαιωθούν απολύτως», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Εκλογές το ’16».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.