.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πώς είναι δυνατόν να στηρίζουν ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς θα δώσει ο ελληνικός λαός τις τύχες της πατρίδας σ’ αυτούς τους ερασιτέχνες που τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και για τα βασικά;
 Έχουμε μια μεγάλη απορία. Πώς γίνεται να δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ποσοστά οι Έλληνες ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις; Πώς γίνεται να εμφανίζεται πρώτο κόμμα στα γκάλοπ;

Ακόμη και τόσο απογοητευμένοι να είναι οι πολίτες, ακόμη και αν δε γουστάρουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δίνουν στήριξη σε ένα κόμμα που δεν είναι καν κόμμα. Που απλά έχει σηκώσει μια ψεύτικη σημαία ευκαιρίας. Που κρύβει τα βαθιά εσωτερικά του προβλήματα κάτω από το χαλί και που έχει κρύψει στις ντουλάπες τους σκελετούς του.

Αλλά ευτυχώς που κάνουν κάπου – κάπου κεντρικές επιτροπές και πολιτικές γραμματείες και θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν. Για να εξευτελίζονται όλο και πιο συχνά, για να καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός με τι άθλιους καιροσκόπους έχει να κάνει.



Ξέραμε ότι υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση που αντιπροσωπεύει το 30% περίπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέραμε ότι ο Λαφαζάνης και η παρέα του είναι πιο κοντά στον… Αλαβάνο και το «Σχέδιο Β» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Απλά ανακαλύπτουμε πλέον ότι το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει ήδη ράψει κοστούμια εξουσίας είναι χειρότερο κι από το χειρότερο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Κι εδώ που τα λέμε, αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας που πουλάει λίγο υφάκι νεανικό, αλλαγή και σύγχρονο πολιτικό ύφος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βαρέσει διάλυση.

Το ερώτημα είναι πως θα γίνει κυβέρνηση αυτό το κόμμα; Πώς θα δώσει ο ελληνικός λαός τις τύχες της πατρίδας σ’ αυτούς τους ερασιτέχνες που τσακώνονται μεταξύ τους ακόμη και για τα βασικά; «Με δυνάμεις της αριστεράς ο αμετάθετος στόχος μας», είπε ο Λαφαζάνης, τη στιγμή που ο Τσίπρας μοιράζει υπουργεία με τον Καμμένο. «Γενική κατεύθυνσή μας όμως για συνεργασίες δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας. Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράζονται στη βάση της αξιοπιστίας προς το λαό χωρίς μνημονιακές ευθύνες, καθώς και στη βάση του πολιτικού και προγραμματικού ριζοσπαστισμού».

Αυτό είπε ο Λαφαζάνης στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία ενώ είπε επίσης ότι πρέπει να ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για σύγκρουση με τις αγορές αν εκβιαστεί η Ελλάδα. Τι εννοεί σύγκρουση άραγε; Δεν κατάλαβε τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα; Θα δανείζεται η Ελλάδα από την… Κούβα; Θα κλείσει τα ΑΤΜ; Θα σταματήσει να δίνει μισθούς και συντάξεις; Τζάμπα μαγκιές.

«Ο μόνος και όλο πιο επιτακτικός δρόμος για τη διάσωση της χώρας, είναι η προοδευτική ανατροπή, η οποία αποτελεί και τη μόνη εγγύηση για διέξοδο και τη σταθερότητα για τα λαϊκά συμφέροντα», είπε. Τι εννοούσε άραγε; Προοδευτική ανατροπή σημαίνει απομόνωση;

Και συνέχισε: «Το μήνυμα για την Αριστερά από την πρόσφατη υπεραντίδραση των αγορών είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική, προγραμματική και κινηματική αντεπίθεση. Όπως χρειάζεται μια ακόμα πιο ουσιαστική προετοιμασία και ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει, σε κάθε περίπτωση, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών, αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων, με στόχο τη συνεπή υλοποίηση του προγράμματός της».

Αυτοί είναι κύριοι που στηρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κινηματική αντεπίθεση δηλαδή παίρνουμε τα όπλα και όποιον πάρει ο χάρος.

Αλλά τουλάχιστον ο Λαφαζάνης είναι αυτός που είναι, έχει αυτές τις απόψεις που έχει και τις υποστηρίζει πάντα. Εκείνος ο Τσίπρας, εκτός τόπου και χρόνου. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες εξελίξεις με τις αγορές. Αυτά ξέρει, αυτά καταλαβαίνει από το οικονομικό σύστημα. Έσπασε η φούσκα της κυβέρνησης είπε και δεν είδε ότι με μια κίνηση, με δύο μόνο ημέρες καταστρέφονται οι θυσίες μιας ολόκληρης πενταετίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, όμως η απάντηση του κόμματός του σε αυτά τα παιχνίδια είναι το κοστολογημένο πρόγραμμα και σχέδιο που παρουσίασε στην ΔΕΘ.

«Οι αγορές είναι αγορές και κοιτούν τα συμφέροντα τους. Υποχρέωση των κυβερνήσεων, είναι να προστατεύουν τα συμφέροντα των κοινωνιών. Η Ευρώπη χρειάζεται βαθιές πολιτικές τομές. Και άμεσες παρεμβάσεις για να ανασχεθεί η κρίση.»

Για το θέμα του χρέους επανέλαβε ότι δεν είναι βιώσιμο και ότι μόνον όταν γίνει βιώσιμο θα σταματήσει η επίθεση των αγορών εις βάρος της χώρας.

Ξεκαθάρισε ότι μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, αλλά οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν, για να υπογραμμίσει:

«Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα: Ποια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί για το καλό της Ελλάδας και του λαού της; Η κυβέρνηση των Μνημονίων; Η κυβέρνηση που βγαίνει δεξιά και αριστερά και δηλώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Η κυβέρνηση που δεσμεύονται στα προαπαιτούμενα;

» Ρωτάμε ακόμα και τον πλέον καχύποπτο πολίτη: είναι σε θέση αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί οτιδήποτε; Όταν ακόμα και στις διεθνείς συζητήσεις, στην Ευρώπη, είναι οι πρώτοι και οι πλέον πρόθυμοι που τρέχουν να συνταχθούν με τη γραμμή της κας Μέρκελ;

» Και εγκαλούν τη Γαλλία που διεκδίκησε στοιχειωδώς τη χαλάρωση; Η απάντηση είναι ότι οι μάσκες πια έπεσαν και τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.

» Με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί για αυτά. Και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του.

» Όσο πιο ισχυρή και ευρεία θα είναι η νίκη μας στις επόμενες εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας και του λαού μας. Και οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια θα συνεχίσει αυτόν τον καταστροφικό δρόμο.»

Ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία ζητά ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ποιο πρόγραμμα έχει στο νου του; Αυτό που λέει στην Ελλάδα ή αυτό που δεσμεύεται στο εξωτερικό;

Από την άλλη, προσέξατε την αλλαγή; Το μνημόνιο δεν είναι το δάνειο αλλά οι εφαρμοστικοί νόμοι. Επομένως; Θα κρατήσουμε το δάνειο και θα καταργήσουμε τους νόμους; Πώς θα γίνει αυτό κύριε Τσίπρα; Σιγά μην επιβάλλετε και όρους στους δανειστές.

Έχουν δίκιο στην κυβέρνηση να λένε ότι έχουμε να κάνουμε με ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2 και ότι– όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης- στο νέο χιλιάρικο θα πρέπει να βάλουν τη φάτσα του Λαφαζάνη. Δύο είναι τα ενδεχόμενα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιστροφή στο… χιλιάρικο ή οριστική υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.