.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τέτοια Μνημονιάρα ούτε ο Παττακός με τα τανκς δεν θα μπορούσε να περάσει

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο μέγας Γ. Σκαμπαρδώνης το έγραψε και τα λέει όλα.“Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας”.
Ολο το μεγαλεπήβολο «αντιστασιακό» σχέδιο του Τσίπρα για τους δανειστές κατέληξε σαν το «όχι» που λένε οι λιγωμένες γκόμενες. Εννοούν «ναι», αλλά δεν θέλουν να τις κακοχαρακτηρίσουν, πριν υποκύψουν σαν τη Γαλλία στον Αδόλφο μέσα στο βαγόνι. Οσο λοιπόν ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ και τ' άλλα παιδιά κάνουν τσιγάρο, η διακορευθείσα Πρώτη Φορά Ανάσκελα κυβέρνησή μας χαρίζει χάντρες στη στενή κομματική πελατεία της και την παρακμή, που τάχα υποδύεται την τέχνη και τη «διανόηση» στην πολύπαθη χώρα μας.

Ο στόχος είναι, αφενός, να μπορεί ο «επαναστάτης», που κάποτε μοίρασε ακριβοδίκαια τις ζαμπονοτυρόπιτες του κυλικείου στην κατάληψη του λυκείου του, να ισχυριστεί πως με τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό τα βρήκε μεν λίγο μπαστούνια, αλλά να, ρε κουτομόγιες, διέπρεψε ως «μεταρρυθμιστής» κατά του μισητού έθνους και των «κοινωνικών αγκυλώσεών» του.

Σας έκοψαν κι άλλο συντάξεις, σας κοπάνησαν στο δόξα πατρί φόρους επί φόρων, γερμανικά με τη βούλα τα αεροδρόμια, αλλά οι επιφανείς χιμπαντζήδες του «προοδευτικού» βιοπολτού ανέλαβαν να αποψιλώσουν την Παιδεία από το μισητό ηρωικό πρότυπο και από όλα αυτά τα πολιτικώς μη ορθά περί έθνους, αγώνων, αίματος κ.λπ., ενώ ο Μήτσος θα μπορεί να αποκαταστήσει τον Μπάμπη, με συμβολαιογράφο, δόξη και τιμή. Το 'χε καημό η μανούλα του να διασύρεται αστεφάνωτος υπό του κάθε καραγωγέος. Και οσονούπω θα γίνει και μάνα, θεσμικώς, μόλις «ωριμάσει» η κοινωνία για να κατέβει άλλο ένα σκαλί στον βόθρο. Κι αν προχωρήσει καλπάζοντας η τεχνολογία, θα κατεβάσει και γάλα η παλιοσειρά.

Αφού στο ανάλγητο παγκόσμιο κεφάλαιο και το Μνημόνιο κατάφεραν να κάνουν μόνο χωρίστρα και στίλβωση υποδημάτων, είπαν να ρίξουν δυο τζούφιες πιστολιές στον Συκουτρή, στον Παπαρρηγόπουλο και τον θεσμό της οικογένειας, ευθυγραμμιζόμενοι με τα νεοταξίτικα φασιστοειδή σκουπίδια. Παρεμπιπτόντως, στην τοποθέτηση στη Βουλή κατά του γελοίου συμφώνου δεν θα είχα να προσθέσω ούτε λέξη στην ουσία όσων ορθώς είπε ο αγορητής του ΚΚΕ, αποδεικνύοντας πως είναι πιο σοβαρό από τους τυχοδιώκτες αριστεριστές τους οποίους ξεφορτώθηκε και τώρα τους τρώμε στη μάπα όλοι εμείς, αλλά και από μερικούς δεξιούς.

Ο στόχος, βέβαια, είναι διπλός: από τη μια να ικανοποιηθούν οι στενοί κομματικοί πελάτες της αριστερόστροφης χλαπάτσας, που αγαλλιάζουν με τη θεσμοθέτηση κάθε αφύσικης μπούρδας, και από την άλλη να σοκαριστούν και να αποπροσανατολιστούν οι ενάντιοι. Ξερνάει ο Φίλης μια τερατώδη αμφισβήτηση του πασιφανούς, ψηφίζεται μια παρενδυτική αποδομητική σαχλαμάρα που ανοίγει δρόμο για μαϊμού «οικογένειες», και ενώ οι ημέτεροι σεληνιάζονται από την πολύ προοδευτική ηδονή, τα προαπαιτούμενα περνούν σαν τρένο, οι φόροι αυξάνονται σαν κουνέλια σε οίστρο και δεν τρέχει κάστανο. Τέτοια Μνημονιάρα ούτε ο Παττακός με τα τανκς δεν θα μπορούσε να περάσει, αν και δεν ήτο τόσο νεοφιλελεύθερος όσο ο Αλέξης. Ορθώς λέει ο εργαζόμενος λαός «Ο Θεός να σε φυλάει από αριστερό αφεντικό». Και από αριστεριστή πρωθυπουργό, θα προσέθετα.

Πολλά «προοδευτικά» πρόβατα, όμως, κάνουν συγκινημένα «μπεεε», διότι ο Γρηγόρης στα θεωρεία γεύθηκε από τη χαρά του τη μασέλα του «συντρόφου» του.
«Ψωμί, τυρί δεν έχουμε, λουλούδια για τ' α.....α μας γυρεύουμε» λένε κάτω στο λιμάνι, όμως, μην ανησυχείτε, έχει και πιο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.