.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση βάζει την ελληνική οικονομία να τρώει τις σάρκες της

Η τελευταία πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να δεσμεύει με το έτσι θέλω τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου δείχνει έναν πρωτοφανή πανικό, έλλειψη σχεδίου και ερασιτεχνισμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των αναγκών του κράτους.
Τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός στους δημάρχους είναι για γέλια και για κλάματα. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όσο περνάνε οι μέρες αυτή η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την οικονομία και τη χώρα. Τις ανέξοδες και ουτοπικές προεκλογικές της εξαγγελίες έχουν αντικαταστήσει η ανευθυνότητα, η απραξία στα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης και τελικά η διασπορά του πανικού μέσα στο σώμα της κοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση που περηφανευόταν ότι έθεσε στην ευρωπαϊκή ατζέντα τον όρο «ανθρωπιστική κρίση» και διέθεσε όλο και όλο 200 εκατομμύρια ευρώ με το σχετικό νομοσχέδιο όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε διαθέσει τα διπλά ως κοινωνικό μέρισμα, με την απόφασή της να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος πάει να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει η Τοπική αυτοδιοίκηση, από τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, μέχρι την καθαριότητα και τα συσσίτια και καταλήγουν να βρίσκονται στον αέρα μια σειρά από μικρά έργα υποδομής και ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση αυτή αφού εξαντλεί μέρα τη μέρα και τα τελευταία αποθέματα υπομονής της αγοράς η οποία έχει στεγνώσει, στο τέλος της μέρας αποφασίζει να δώσει τη χαριστική βολή και να βάλει την οικονομία να φάει τις σάρκες της. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν θέτεις σε διακινδύνευση στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες οι Δήμοι.
Εκτός όλων των άλλων είναι να απορεί κανείς όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να ομολογήσει ότι η οικονομία τρώει από τις σάρκες και τα οστά της, τι είδους περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει με τους εταίρους. Όταν ως χώρα είμαστε που είμαστε ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, ομολογείς ότι είσαι και ένας ξεδοντιασμένος και κουρελής νάνος πως θα τα βάλεις με τους γίγαντες στην οικονομική αρένα;
Αυτή η κυβέρνηση ολετήρας της οικονομίας της χώρας έχει καταφέρει το πρωτοφανές. Να κάνει ακόμα και τον πιο φιλικά διακείμενο προς τη χώρα μας στην ΕΕ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να προειδοποιεί δημόσια ότι κοντεύει να χάσει την υπομονή του με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.