.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ


Σε ένα απίστευτο αλαλούμ δηλώσεων για το μέλλον της οικονομίας, επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, προκαλούν μεγάλη αναταραχή στην Κουμουνδούρου, την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου όπως ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Μηλιός και ο Τσακαλώτος έχουν πιει το «αμίλητο νερό». Προφανώς για να μην εκτεθούν και να μην λάβουν δεσμεύσεις που θα τους... κοστίσει κάποια υπουργική καρέκλα.
Την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα έχουν αναλάβει μεσαία στελέχη όπως π.χ. ο Πασοκογενής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος πριν μερικές ημέρες είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλεγεί αυτοδύναμος ίσως να συνεχίσει τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές. Το νέο του χτύπημα ήταν χειρότερο καθώς χαρακτήρισε ανίδεους όσους μιλούσαν για κατάργηση του Μνημονίου με ...ένα νόμο κι ένα άρθρο. Είπε συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος για παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει και ως προς τις δανειακές συμβάσεις και με την ακύρωση των νόμων. Όσοι λένε ότι με έναν άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχουν γνώση του όγκου τους. Εδώ θέλει νέο διαπραγματευτικό κύρος. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κατά το κύρος που αξίζει στη χώρα». Να θυμίσουμε ότι αυτό το έχει υποσχεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Επομένως τι είναι ανίδεος; Εμείς το ξέρουμε, στον ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει;
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε επίσης πως «Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία». Ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως στρατηγική επιλογή την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη αλλά δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς. Όπερ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ρήξης στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ναυαγήσει.
Και την ίδια ώρα ο καθηγητής Λαπαβίτσας μας προειδοποιεί ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει plan B για επιστροφή στη δραχμή. Προφανώς διότι αυτός ζει στη Βρετανία και δεν τον νοιάζει τι θα γίνει στη χώρα.
Κάπως έτσι θα κλείσει η νέα χρονιά. Με τους υπέρμαχους της δραχμής να βγαίνουν πάλι από το καβούκι τους, με τους πιο μετριοπαθείς να σκίζουν κανένα... καλτσόν αντί για μνημόνια και με τον Τσίπρα να απειλεί τον έναν μετά τον άλλον τους επενδυτές. Όπως έκανε σήμερα λέγοντας ότι θα αλλάξει τη συμφωνία για το Ελληνικό γιατί δεν του αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.