.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η… κωλοτούμπα και η… αριστερή παρένθεση!

Είναι βαθειά γελασμένοι, όσοι ελπίζουν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία, έτσι απλά!
Από αρκετούς…νεόκοπους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ακούω το εξής επιχείρημα: «έλα, μωρέ! Σιγά την….επανάσταση! Ο Αλέξης, θα κάνει μια μεγαλοπρεπή …κωλοτούμπα. Δεν κινδυνεύουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ! Το χειρότερο που θα μας συμβεί θα είναι μια πιο….light εκδοχή των μνημονιακών πολιτικών. Άσε, που οι Ευρωπαίοι, θα δώσουν κάτι για να διευκολύνουν την …κωλοτούμπα! Άρα, κερδισμένοι θα είμαστε!!!
Το επιχείρημα, ακούγεται ….πειστικό. Άλλωστε, εμείς οι ψηφοφόροι έχουμε, κατά καιρούς, παρασυρθεί από πιο …κουφές υποσχέσεις.
Θα ψηφίσουν ένα κόμμα επειδή, εκτιμούν ότι δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του! Τώρα θα μου πείτε και ποια κόμματα υλοποίησαν το πρόγραμμά τους; Όμως δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο που ψηφίζουμε ένα κόμμα επειδή πιστεύουμε ότι θα κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα από εκείνα που δεσμεύτηκε!
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «κρατικοποιήσει τις τράπεζες» και θα «διαγράψει μονομερώς μέρος του χρέους». Ο Λαφαζάνης δεν είναι τυχαίο στέλεχος. Εκφράζει ένα σημαντικό τμήμα στελεχών και ψηφοφόρων οι οποίοι, δεκαετίες τώρα, έχουν γαλουχηθεί με το όραμα μιας «αριστερής λύσης». Ακόμα και ο εκ των υπευθύνων για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μηλιός, δήλωσε στον Guardian, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και πολλοί άλλοι είναι «μαρξιστές». Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν εννοούν αυτά που λένε; Και αν δεν τα εννοούν και απλώς τα λένε για το εσωτερικό ακροατήριο, τότε αυτό δεν αποτελεί την έσχατη μορφή παραπλάνησης του εκλογικού σώματος. Δεν συνιστά πολιτική απάτη;
Να έρθουμε τώρα στο άλλο. Οι δανειστές μας, λέει, θα κάνουν κάποιες παραχωρήσεις σε μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση Τσίπρα για να τον…..διευκολύνουν. Προσωπικά ουδεμία τέτοια προοπτική διαβλέπω. Όχι επειδή ο Σόϊμπλε μας υπενθυμίζει ότι η όποια νέα κυβέρνηση οφείλει να τιμήσει τις συμφωνίες των προκατόχων της. Για έναν άλλο, σπουδαιότερο λόγο. Αν η ΕΕ υποχωρήσει στις «απαιτήσεις» μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεστε τι ώθηση θα δώσει στον Πέπε Γκρίλο, τη Μαρί Λεπέν, τους Podemos, τον Φάρατζ και το Die Linke; Δηλαδή, η ΕΕ θα κάνει «χαρακίρι» για να διευκολύνει τον Αλέξη; Αστεία πράγματα!
Το άλλο που ακούγεται, κυρίως, από ψηφοφόρους της από εδώ πλευράς, είναι ότι μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει σύντομα υπό το βάρος των προβλημάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί. Να θυμίσω στους παλαιότερους ότι και το 1981 έλεγαν ότι ο Ανδρέας θα αποτελέσει …παρένθεση και είδατε τι…παρένθεση απετέλεσε. Τα ίδια πίστευαν και για τον Σημίτη.
 Είναι βαθειά γελασμένοι, όσοι ελπίζουν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει την εξουσία, έτσι απλά! Εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» εδώ και δεκαετίες! Θ’ αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη;
Τέλος, ακούω, επίσης, ότι ο Αλέξης θα υποδείξει λέει κεντροδεξιά προσωπικότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να …διασκεδάσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς. Λογικές πολιτευτάκου περασμένων δεκαετιών. Με τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα ο ΠτΔ, ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα εξουσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ένα ετερόκλητο μείγμα ομάδων που διψά για εξουσία. Είναι το απωθημένο τους. Κάποιοι μάλιστα το βλέπουν και ως την τελευταία ευκαιρία τους. Και θα υποσχεθούν τα πάντα στους πάντες για να την κατακτήσουν.
Θεωρώ, επίσης, ότι οι εμμονές και οι ιδεοληψίες τους θα επικρατήσουν της λογικής και της μετριοπάθειας. Με άλλα λόγια η χώρα θα οδηγηθεί σε άγονες αντιπαραθέσεις, με κάποια αριστερή ρητορική, για τις οποίες θα κληθούμε, κυρίως οι μελλοντικές γενιές, να καταβάλουμε βαρύ τίμημα.

Φραγμό σ’ αυτήν την «ανίερη συμμαχία» μπορούν να βάλουν μόνον οι ψηφοφόροι της φιλελεύθερης παράταξης. Αρκεί να υπερβούν τις δικαιολογημένες πικρίες και απογοητεύσεις τους.
Αυτοί θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.