.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η τέλεια καταιγίδα

Ο λαός έχει πάντα δίκιο, ακόμη κι αν κάνει λάθη. Οι επιλογές είναι δικές του και οφείλουν όλοι να το σεβαστούν. Αν λοιπόν ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κάνει καλύτερα τη δουλειά ας τον ψηφίσει.
Αν νομίζει ότι ο Τσίπρας είναι ιδανικός για κυβερνήτης της χώρας στην… τέλεια καταιγίδα που έρχεται, ας του δώσει μια ευκαιρία να αποδείξει αυτά που λέει.
Μετά λόγου γνώσεως λέμε λοιπόν ότι αν ο κόσμος θέλει να πάρει τη δόση του από μια αριστερή κυβέρνηση ας το κάνει τώρα που είναι η ευκαιρία. Αν και πιστεύουμε ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρει. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η ψαλίδα κλείνει στα όρια του στατιστικού λάθους ενώ η συσπείρωση για τη ΝΔ είναι κοντά στο 60% όταν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 80% και βάλε.
Ο κόσμος που καλείται να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει οφείλει να ξέρει το παιχνίδι που παίζεται. Του αρέσει δεν του αρέσει πρέπει να ξέρει ποιοι κρατάνε τα κλειδιά των οικονομιών, ποιοι κάνουν κουμάντο, ποιοι δανείζουν και πόσο, πώς λειτουργούν οι αγορές.
Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς από τον κυρ Μήτσο στο χωριό να γνωρίζει πώς η Moody’s θα μας υποβαθμίσει και τι σημαίνει τίτλοι – σκουπίδια. Ούτε τον νοιάζει τι είναι προληπτική γραμμή στήριξης.
Τη σύνταξή του να παίρνει, τα παιδιά του να είναι καλά και αυτός να μπορεί να βρίζει τους πολιτικούς που ψηφίζει.
Αν όμως δεν περιμένει κανείς από τον κυρ Μήτσο τίποτε, πρέπει να περιμένει από τον… κυρ Αλέξη ή οποιονδήποτε θέλει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Οφείλουν να ξέρουν οι κυβερνώντες και οι διεκδικητές της εξουσίας πώς παίζεται το παιχνίδι. Αν δεν το ξέρουν τότε απλά θέτουν τη χώρα σε σοβαρό κίνδυνο.
Και η διακυβέρνηση της Ελλάδας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Τα διακυβεύματα είναι πολλά, εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά.
Εφόσον λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται έτοιμος να κυβερνήσει οφείλει να παρουσιάσει κι ένα πειστικό σχέδιο για το πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού. Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Τσίπρα, αλλά κυρίως για τη χώρα. Αν δεν το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου πλησιάζει η «τέλεια καταιγίδα». Η σύγκρουση με τις αγορές, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Μέρκελ, με το διεθνές οικονομικό σύστημα αν δεν το ξέρουν χρειάζονται γερά κότσια. Πρέπει να ξέρουν σε τι κατάσταση θα φέρουν την Ελλάδα. Αν πιστεύουν ότι η ευθεία αντιπαράθεση και ενδεχομένως η έξοδος από το ευρώ δεν θα φέρει την απομόνωση, δεν θα κλείσει τα οικονομικά σύνορα, δεν θα καταστρέψει την οικονομία, τότε ζουν σε άλλον πλανήτη.
Αν πάλι θέλουν τη χώρα να γίνει Βόρεια Κορέα και ο Τσίπρας να μετατραπεί σε… Κιμ ας μας το πουν να είμαστε προετοιμασμένοι. Να μας αναλύσουν το… plan B για τη δραχμή που ζητά και ο Λαπαβίτσας.
Οι αγορές τις τελευταίες ημέρες στέλνουν μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός πιστεύει ότι πρόκειται για επίθεση του κεφαλαίου. Ακόμη και οι άστοχες και εντελώς απρόσεκτες παρεμβάσεις του Γιούνκερ είναι ένα μήνυμα, έστω κι αν ο Πρόεδρος της ΕΕ δεν ξέρει τι λέει και τι ζητάει.
Οι αντιδράσεις των ξένων στο οικονομικό πρόγραμμα, τα ραντεβού στο Σίτι, οι επαφές με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, έδειξαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα πρέπει να περιμένει αν γίνει κυβέρνηση.
Οι επιλογές του είναι δύο. Είτε θα υποκύψει και θα τρέξει να υπογράψει μνημόνια και προληπτικές γραμμές είτε θα συγκρουστεί χωρίς σχέδιο και θα διαλύσει την Ελλάδα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όμως, απ’ ότι δείχνουν οι τοποθετήσεις των στελεχών του, μάλλον η δεύτερη περίπτωση επιλέγεται. Υπάρχει μια σαφής διαφορά κουλτούρας μεταξύ των αγορών, της ΕΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιμένει ότι μπορεί να αλλάξει τον διεθνές οικονομικό σύστημα.
Άρα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Ναι, να ψηφίσει ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός έχει πραγματικό σχέδιο; Έχει τα κότσια να κυβερνήσει το καράβι που βουλιάζει; Μπορεί να παραμερίσει τις κομματικές, τυφλές ιδέες και να δει το καλό του τόπου; Και τέλος: Στην τέλεια καταιγίδα που σημαίνει κατάρρευση όλων των οικονομικών δεδομένων (διακοπή ρευστότητας, διάλυση του ΧΑ, πιέσεις για νέα δάνεια και νέα μνημόνια, αδυναμία πληρωμής 30 δις ευρώ που χρειάζονται για μισθούς και συντάξεις κ.λπ.) ποιο είναι το πλάνο; Ποια ρότα θα ακολουθήσει το καράβι;
 www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.