.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ένα ακόμη στημένο παιχνιδάκι ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού.


Αν περίμενε κανείς... ντέρμπι στην ΕΡΤ έκανε λάθος. Ένα ακόμη στημένο παιχνιδάκι ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού. Στημένες ερωτήσεις, πασούλες για να βάλει γκολ και από ουσία μηδέν. Μπορεί και να νίκησε με 100 – 0 ο Τσίπρας αλλά χωρίς αντίπαλο και χωρίς τερματοφύλακα θα ήταν παράδοξο να μη βάλει γκολ.
Οι δημοσιογράφοι, που είναι άγνωστο ποιος του επέλεξε, δεν έκαναν ούτε μια καυτή ερώτηση. Μα ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης που είναι; Δεν υπάρχουν στην επικαιρότητα; Η ηθική της Αριστεράς που ήταν στη συνέντευξη; Μα κανείς δημοσιογράφος δεν του διάβασε κάποιον από τους λόγους που έβγαζε μέχρι πριν μερικούς μήνες;
Λίγο ψέλλισαν για το σκάνδαλο των τραπεζών και ο Τσίπρας προέτρεψε τον κόσμο να πάει να αγοράσει Εθνική τράπεζα γιατί θα ανέβουν οι μετοχές. Τα 30 δισ. που χάθηκαν από τις τσέπες του ελληνικού λαού λόγω της ανοησίας του δημοψηφίσματος κανείς δε βρέθηκε να του τα τρίψει στη μούρη;
Η συνέντευξη ήταν μια από τα ίδια. Ό,τι ξέρουμε για τον Τσίπρα επιβεβαιώθηκε. Ψεύτης, λαοπλάνος, υπεκφεύγει τα δύσκολα, όταν ποτέ του τα θίγουν, ζει στο παράλληλο σύμπαν της αριστεράς και βεβαίως απέδειξε για άλλη μια φορά την ημιμάθειά του.
Λες και το κάνει επίτηδες και τα λάθη του είναι συνεχή. Στην ΕΡΤ μίλησε για... αράβικη παροιμία ενώ ο Χαρίτος του είπε ότι σημαντικός κλάδος της οικονομίας είναι η... ναυσιπλοΐα κι όχι βεβαίως η ακτοπλοΐα.
Έκανε και χιούμορ. Θα τα δούμε όλα για ΕΚΑΣ, συντάξεις κ.λπ. μετά τα Φώτα, μόλις φύγουν και οι καλικάτζαροι, είπε ο πρωθυπουργός. Αμήν και πότε φώναξε ο κόσμος εννοώντας τους αριστερούς καλικάτζαρους που εδώ και 11 μήνες δεν κρύβονται.

Δεν θα μειώσει τις κύριες συντάξεις, είπε αλλά τουμπεκί για τις επικουρικές συντάξεις που θα φάνε γερό τσεκούρι. Το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είπε αλλά προφανώς δεν θα το πάρουν όλοι, οπότε έμμεση μείωση. Όσο για τις εισφορές εισηγήθηκε αύξηση των εργοδοτικών αδιαφορώντας για το αν θα μπορέσουν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις, αν θα κλείσουν ή αν θα φεσώσουν εκ νέου τα ταμεία. Άλλωστε, το Δημόσιο (και η ΕΡΤ βεβαίως) να κερδάνε και να κάνουν προσλήψεις και όλοι οι άλλοι ας πάνε να...
«Αισθάνομαι πάρα πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας ζήτημα διεύρυνσης και οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά επιμένοντας στην αναγκαιότητα ευρύτερων συναινέσεων, εθνικής γραμμής πλεύσης, στα μεγάλα ζητήματα που ξεπερνούν την 4ετία της κυβέρνησης, όπως το Προσφυγικό, το ασφαλιστικό, η συνταγματική αναθεώρηση, η καταπολέμηση της διαπλοκής.
Δηλαδή, ζητά α λα καρτ συναίνεση από τους υπόλοιπους και αυτός να κυβερνά και να συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα.
Σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι "αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα είναι εξαιρετικά ύποπτες διότι δεν μπορεί να μπαίνεις στις λίστες για να εκλεγείς και μετά να διαφωνείς εκ των υστέρων". "Δεν έχω λοιπόν καμία μα καμία αμφιβολία τουλάχιστον όσον αφορά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι δύο αποχωρήσεις ήταν γνωστές από τη δεύτερη ημέρα των εκλογών".
Ουσιαστικά δηλαδή έστειλε μήνυμα στους υποψήφιους «αντάρτες» μην κάνουν κανένα λάθος και την κοπανήσουν. Όλοι στο μαντρί δηλαδή.
Είπε ακόμα ότι η δεδηλωμένη δεν χάνεται ακόμα κι αν συμβεί κάτι σε ένα νομοσχέδιο, χάνεται όταν υπάρξει πρόταση μομφής ή ψήφος εμπιστοσύνης, "εμείς έχουμε πάρει δύο, στις προγραμματικές δηλώσεις και στον προϋπολογισμό". Δηλαδή αν καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αυτός θα συνεχίσει να κυβερνά.
Αναφορικά με τη διαπλοκή, κληθείς να αναφέρει ονόματα, σχολίασε ότι δεν είναι «χρυσός οδηγός» για να λέει ονόματα και πως ευθύνη του είναι να βάζει κανόνες. Η διαπλοκή στον τόπο, είπε, δεν είναι θέμα ονομάτων είναι θέμα διαδικασίας, του λεγόμενου τριγώνου της αμαρτίας.
Δηλαδή για άλλη μια φορά ο Τσίπρας πετάει λάσπη χωρίς ονόματα και κάνει τον ιεροκήρυκα της διαφάνειας αλλά ούτε κουβέντα για το ποιοι τον πολεμούν και θέλουν το κακό του.
Αναφορικά με το ΕΣΡ δήλωσε ξαφνιασμένος από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει προτάσεις για να συγκροτηθούν οι ανεξάρτητες αρχές, το ΕΣΡ, το ΑΣΕΠ και άλλες, "είναι θέμα που αφορά την λειτουργία της δημοκρατίας και ελπίζω ότι αυτή η στάση δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα και ότι έχει να κάνει με την ατέρμονη εσωτερική διαδικασία στη ΝΔ, όμως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει".
Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προσέλθουν στο επόμενο διάστημα συντεταγμένα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών. Αν αυτό δεν συμβεί, είπε, θα σημαίνει ότι κάποια άλλα συμφέροντα κρύβονται από πίσω. Αν ανακαλύψουμε -συνέχισε- ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό τότε η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. "Είμαι απόλυτα σαφής".
Ερωτηθείς σχετικά για τον κ. Λεβέντη, είπε ότι προφανώς δεν είναι εκπρόσωπος της διαπλοκής και ότι τον εκτιμά και θεωρεί ότι είναι άνθρωπος με χιούμορ. Παρατήρησε όμως ότι δεν πάει πολύς καιρός που αυτό το πολιτικό και μιντιακό σύστημα τον απαξίωνε εν χορώ και τώρα το ίδιο τον έχει καταστήσει ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. Είπε μεταξύ άλλων, ότι βεβαίως θα τον συναντούσε και θα τον συναντήσει, όπως και όλους τους άλλους αρχηγούς εκτός από της Χρυσής Αυγής. "Δεν σνομπάρω κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.