.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μέχρι που θα φτάσει η κατρακύλα;


Ο κόσμος έχει τρελαθεί. Κάθε μέρα και του έρχεται στο κεφάλι μια κεραμίδα. Βγαίνει ο ένας υπουργός και εξαγγέλλει το ένα, βγαίνει ο δεύτερος και ανακοινώνει το άλλο. Μια σκόπιμη θολούρα γύρω από τα οικονομικά και τους φόρους. Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, διογκώνουν τις αρνητικές προσδοκίες και μετά ανακοινώσεις... ελαφρύνσεις.
Το έκαναν με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Ανακοίνωσαν την επιβολή του και στη συνέχεια είπαν «εξαιρείται η Παιδεία από τον φόρο».
Το ξανάκαναν με τα τέλη κυκλοφορίας. Έχουν βάλει τον ασταμάτητο Αλεξιάδη να βγαίνει από κανάλι σε κανάλι και να κάνει διαρροές που ούτε ο ίδιος μπορεί να ελέγχει. Ο λαός παθαίνει μπλοκάρισμα κάθε λίγο και λιγάκι και στο τέλος παθαίνει ανοσία.
Τώρα ξαναπήραν μπρος τα τέλη κυκλοφορίας. Διαρρέουν αύξηση του φόρου στα καύσιμα και μείωση στα τέλη των μεγάλων Ι.Χ. Μετράνε αντιδράσεις και κοιτάνε πώς θα τρέξει το θέμα. Ρίχνουν μια βόμβα για να καλύψουν τα πάντα και μαζί με το τέλος των χάρτινων αποδείξεων και τη χρήση του πλαστικού χρήματος καλύπτουν τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Τα πράγματα δεν πάνε καλά με τους δανειστές οι οποίοι μπορεί να εμπιστεύονται τον Τσίπρα που βρίσκεται εδώ και μήνες στα τέσσερα αλλά δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Κι αν δεν ψηφίσουν πέντε βουλευτές τι θα γίνει; Αναρωτιούνται πλέον οι Θεσμοί. Κι ενώ συμβαίνει αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τα πάντα για μετά τις γιορτές ελπίζοντας να... σκάσουν στη γαλοπούλα οι δανειστές και να πάψουν να μας ενοχλούν.
Πώς όμως η κυβέρνηση θα περάσει ασφαλιστικό και φορολογικό μετά τον Γενάρη όταν οι αγρότες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ και ο κόσμος έχει πλέον φτάσει στα όριά του;
Και τι θα γίνει όσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις; Θα αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα μειώνονται τα έσοδα, θα διογκώνονται τα κόκκινα δάνεια και οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Τι θα γίνει με το χρέος που υποτίθεται ότι θα συζητούσαμε από τον Οκτώβριο; Ήδη ακούγονται φωνές για νέο μνημόνιο, το τέταρτο. Μα είναι δυνατόν; Ποιος θα άντεχε επιπλέον μέτρα;
Πλήρης διάλυση της οικονομίας και της χώρας την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας τσακώνεται με τους Γερμανούς επειδή είπαν την αλήθεια. Ότι δηλαδή οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά και μπορεί να μας πάρει το καλοκαίρι. Όλα τα ανέχονται οι Γερμανοί, αλλά όχι και να τους κοροϊδεύει ο Αλέξης. Ίσως πάλι ο πόλεμος να σχετίζεται με την έλευση Κέρι στην Αθήνα και την προσπάθεια αγκίστρωσης της Ελλάδας στο άρμα του θείου Σαμ. Και ας πούμε ότι αυτό είναι καλό, μόνο που τα λεφτά δεν τα βάζουν οι Αμερικάνοι. Όταν θέλουμε νέα δανεικά και ανακεφαλαιοποίηση οι Ευρωπαίοι τα βάζουν τα χρήματα και το ΔΝΤ ετοιμάζεται να την κοπανήσει.
Επομένως, κάτι στραβό συμβαίνει πάλι αλλά η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Από τη μια τρελαίνει τον κόσμο με τις καθημερινές ανοησίες των υπουργών του και τους «ξεχασιάρηδες» με την τεράστια περιουσία και από την άλλη τα έχει κάνει μπάχαλο με τους δανειστές.
Μέχρι που θα φτάσει η κατρακύλα; Θα ζήσουμε μετά τις γιορτές νέα δράματα; Οδεύει η χώρα σε νέες περιπέτειες και θα έχουμε και πάλι τσαμπουκάδες, ψευτομαγκιές και μια κατάσταση που θα θυμίζει καλοκαίρι πριν την υπογραφή του μνημονίου;
Όλα να τα περιμένεις από ανθρώπους που απλά θέλουν να κερδίσουν λίγο χρόνο εξουσίας.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.