.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

«Κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη»


«Κανένα στα χέρια τραπεζίτη» φώναζε ο Αλέξης και η παρέα του αλλά σιγά – σιγά θα φωνάζει «κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη». Η συμφωνία με τους δανειστές αποτελεί το απόλυτο ξεβράκωμα των αποτυχημένων διαπραγματευτών. Η… Δρακουλέσκου τους ήπιε το αίμα, τους πήρε και τα σώβρακα αφού αφενός άνοιξε ο δρόμος για να έρθουν τα «κοράκια» στην Ελλάδα και αφετέρου η πρώτη κατοικία θα προστατεύεται μόνο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό και δεν βρει λύσεις για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια τότε οι ξένοι γύπες θα βουτήξουν και την πρώτη κατοικία.
Η περήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη, του Σταθάκη και του Τσακαλώτου ουσιαστικά έφερε μια μικρή παράταση στο θάνατο της πρώτης κατοικίας. Και δεν είναι μόνο οι τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν επειδή δεν γουστάρουν, είναι και όσοι έχουν πληγεί από τα Μνημόνια που θα βρεθούν σε κίνδυνο.
Με τη χθεσινή συμφωνία ουσιαστικά θα μπορούν να πουληθούν τα επιχειρηματικά δάνεια άνω των 5 εκατ. ευρώ και τα στεγαστικά για δεύτερη ή εξοχική κατοικία. Πήρες δηλαδή δάνειο για να φτιάξεις το πατρικό και κάποια στιγμή δεν κατάφερες να πληρώσεις τις δόσεις γιατί έμεινες από δουλειά; Ε, τώρα θα έρχεται όχι η ελληνική τράπεζα αλλά κάποιος ξένος manager και θα σου λέει «πρώτη φορά Αριστερά; Πάρε τον πατέρα σου και τη μάνα σου και μείνετε στο… κοτέτσι».
Αυτά τα πράγματα αν γίνονταν επί Νέας Δημοκρατίας θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Θα καιγόταν η Αθήνα, θα μπούκαραν στη Βουλή οι αγανακτισμένοι. Που είναι τώρα η αντίδραση όταν τα κοράκια κάνουν βόλτες πάνω από την Ελλάδα;
Μήπως τελικά θέλαμε μια αριστερή κυβέρνηση γιατί είναι καλύτερος ο «βιασμός» και των οικονομικών και της λογικής;
Βεβαίως, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση που έκλεισε χθες η κυβέρνηση θα μπορεί να πανηγυρίζει γιατί οι συνταξιούχοι θα κάνουν γιορτές χωρίς να τους έχουν ρημάξει. Από Γενάρη όμως έρχεται το άγριο ξύλο. Η κυβέρνηση μετέθεσε όλα τα δύσκολα θέματα τότε με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα του νέους έτους να υπάρχουν φόβοι ότι θα γίνουν πράματα και θάματα.
Μέχρι τότε βεβαίως οι συνταξιούχοι θα απολαμβάνουν την… 13η σύνταξη που θα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε υποσχεθεί. Επίσης θα απολαύσουν και το κουτσουρεμένο επίδομα θέρμανσης το οποίο όμως μπορεί να το πάρουν μέχρι… τον Ιούνιο. Όχι τώρα που έχουν ανάγκη για να βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν. Άλλη μια κατάκτηση της πρώτης φοράς αριστερά έγινε πραγματικότητα.
Αυτή πράγματι δεν είναι χώρα, είναι ο παράδεισος επί της γης. Επιτέλους, η σοσιαλιστική ουτοπία δεν υπάρχει πια. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε εδώ στη μικρή γωνιά του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.