.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Βρωμάει… Συριζίλα


Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα είναι δύσκολη και είναι πράγματι άγνωστο τι θα γίνει αν καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο Λεβέντης είπε ότι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εν δυνάμει αντάρτες ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει η παρέα των ψεκασμένων. Αν κι αυτοί προκειμένου να βλέπουν τον ακομβίωτο αρχηγό τους σε υπουργική θέση θα έκαναν τα πάντα. Και στα τέσσερα θα έπεφταν και στα έξι και στα οχτώ.
Οι επιλογές για τον Τσίπρα μέχρι τις γιορτές δεν είναι πολλές. Είτε θα βρει συμμάχους και θα περάσει τις επώδυνες αλλαγές, είτε θα καταψηφιστεί και θα τεθεί θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Στην περίπτωση αυτή, όμως, είτε ο Τσίπρας θα πάει στον φίλο του Προκόπη Συριζόπουλο και θα καταθέσει την εντολή, είτε θα καλέσει τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό, είτε χωρίς αυτόν.
Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο των νέων εκλογών που, πάντως, όλοι ξορκίζουν. Απ’ όλα αυτά τα σενάρια, εφόσον δεν προκύψει καμιά «ανώμαλη» κυβερνητική συμμαχία (όπως π.χ. Τσιπροκαμμενολεβέντηδες) πιο πιθανή είναι μια οικουμενική χωρίς τον Τσίπρα αφού η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ίδιου του Αλέξη δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω τη χώρα.
Αλλά, μόλις ακούστηκαν αυτά τα σενάρια, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τους βουλευτές του, άρχισε πάλι το ίδιο παιχνιδάκι. Άρχισαν ξανά τα παπαγαλάκια της αριστεράς να κάνουν παιχνίδι. Άρχισε να βρωμάει Συριζίλα με υπόνοιες για δήθεν διαπλεκόμενα συμφέροντα που θέλουν οικουμενική χωρίς τον Αλέξη, που θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που επιδιώκουν να κουκουλωθούν σκάνδαλα και άλλα τέτοια. Διαρρέουν κυβερνητικές πηγές: «Θέλουν να ρίξουν τον λαοπρόβλητο Αλέξη, αμφισβητούν μια κυβέρνηση δύο μηνών. Συγκεκριμένα επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα επιδιώκουν να πέσει η κυβέρνηση γιατί ετοιμάζει διάφορες δικαστικές έρευνες».
Είναι μια παλιά τακτική, την έχουν χρησιμοποιήσει κι άλλες κυβερνήσεις, αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ έβριζε μέχρι πρότινος. Κάθε φορά που ένας πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση ρίχνει μια «βόμβα» για διαπλεκόμενα συμφέροντα και για κέντρα εξουσίας που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα βρουν στηρίγματα στην κοινωνία.
Σε άλλες περιπτώσεις το κόλπο έπιασε για λίγο, μετά το επιχείρημα κατέρρευσε. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ το έχουν κάνει κι έχουν πληρώσει το τίμημα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το ξαναχρησιμοποιεί για να κερδίσει χρόνο. Άλλωστε για ποια συμφέροντα μιλούν; Με διαλυμένες επιχειρήσεις, με επιχειρηματίες και εφοπλιστές φευγάτους; Με μέσα ενημέρωσης χρεοκοπημένα και απόλυτα εξαρτώμενα από τις ορέξεις του Μεγάρου Μαξίμου; Ποια είναι τα κέντρα που θέλουν να διαλύσουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση; Και μη μας πουν ότι είναι η ΝΔ γιατί εκεί είναι η κατάσταση δραματική.
Βλακώδεις επικοινωνιακές μπαρούφες λοιπόν από μια κυβέρνηση αδύναμη.
Ασφαλώς οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Άλλωστε με διαλυμένη την κεντροδεξιά πάλι ο Τσίπρας θα βγει ακόμη κι αν πάει να ψηφίσει μόλις το 20%. Το πρόβλημα της Ελλάδας δε λύνεται επίσης με κόμματα που δεν μπορούν να κυβερνήσουν και άλλα που δεν μπορούν να αντιπολιτευτούν.
Το βασικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μας είναι το δίδυμο της συμφοράς, οι Τσίπρας και Καμμένος που τους τελευταίους 10 μήνες προκάλεσαν τέτοια ζημιά που δεν είχε προκληθεί για 10 χρόνια. Άραγε ο κομπλεξικός με τον Σαμαρά και τη ΝΔ, Πανούλης, θα λέει τα ίδια στα «γουνάκια» που θα τον ρωτούν για το σκάνδαλο του ξεπουλήματος των τραπεζών; Ή για τα «σαπάκια» που πληρώνουμε για το καπρίτσιο του;
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι να βρεθούν πέντε έξι σοβαροί άνθρωποι και να πάρουν αποφάσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές ανοησίες που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα κλίμα αφασίας, συνωμοσιολογίας και χαλαρότητας ενώ δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας ας αφήσει πίσω του τη Συριζίλα. Ας σκεφτεί και λίγο πατριωτικά.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.