.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

«Αλητάκο... χαίρεσαι που χρεοκόπησες τη χώρα»;Πρώτη φορά Αριστερά!

Μπορεί να είναι λαϊκισμός. Μπορεί να είναι δημοσιεύματα των ξένων για να μας πιέσουν περισσότερο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές εκφράζουν όλα όσα σκεφτόμαστε κι εμείς για την κυβέρνηση που μας έλαχε. Και δυστυχώς μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι οι ξένοι έχουν δίκιο και λίγα λένε για τον Τσίπρα και την παρέα του.
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαβάσει τόσα πολλά, όμως, δύο είναι χαρακτηριστικά για το τι συμβαίνει στη χώρα του Τσίπρα, για το πώς αυτή η χώρα βιώνει τον υπαρκτό σοσιαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Έγραψε ο Guardian για τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ προς τον Τσίπρα χρησιμοποιώντας ατάκα από ταινία με τον Κλιντ Ίστγουντ να απειλεί κάποιον με όπλο: «Πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μία ερώτηση. Νιώθεις τυχερός; Λοιπόν είσαι αλητάκο;».
Και η δεύτερη χαρακτηριστική ατάκα είναι από την Bild η οποία δημοσιεύει φωτογραφία του πρωθυπουργού από τις φιέστες στην ΕΡΤ και γράφει: «Μα τι συνέβη και γιορτάζετε κύριε Τσίπρα;»
Είναι πράγματι δύο διαφορετικές πλευρές του πρωθυπουργού και οι δύο τρόποι που μπορούμε να δούμε την Ελλάδα, όπως την κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια χώρα ζητιάνα, που δεν αισθάνεται καμιά υπερηφάνεια και που εξευτελίζεται στα διεθνή φόρα.
1.Η πρώτη εικόνα αφορά τις διαπραγματεύσεις. «Αλητάκο, παίζεις με την τύχη σου» λένε οι δανειστές και έχουν δίκιο. Ο Τσίπρας και ο θίασός του εκπροσωπούν σήμερα μια χώρα η οποία μοιάζει με μια οικογένεια. Βγάζει χίλια ευρώ, χαλάει πέντε χιλιάδες και ζει με δανεικά. Ο πατέρας τα «ξύνει» κάθε μέρα, η μάνα τρέχει με τις πιστωτικές στα μαγαζιά, τα παιδιά σπαταλάνε λεφτά σε κάμπριο και Μύκονο ενώ και οι παππούδες έχουν τον δικό τους λογαριασμό και κάνουν ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Μόλις σου λέει ο δανειστής «κόψε κάτι βρε παιδί μου» η οικογένεια απαντά: «Μα να κόψω τα λούσα της γυναίκας; Να μην έχουν κάμπριο τα παιδιά; Να μην κάνουν ταξιδάκια οι παππούδες; Και ο μπαμπάς γιατί να τρέχει τώρα να βρει δουλειά; Κάπου θα βολευτεί στο δημόσιο για μια αργομισθία». Κι όταν ο δανειστής σου βάζει το πιστόλι στον κρόταφο σε ρωτά: «Αλητάκο είσαι έτοιμος να πεθάνεις; Είσαι σίγουρος ότι το όπλο έχει σφαίρες; Θα το ρισκάρεις»;
Ο αλητάκος όμως δε βάζει μυαλό. Διορίζει όσους θέλει, φτιάχνει τη νέα ΥΕΝΕΔ, ξοδεύει όσα έχει και απαιτεί νέα δάνεια από τα κορόιδα με την απίθανη δικαιολογία: «Είστε εκβιαστές ρε. Εγώ είμαι μάγκας και σας τα τρώω. Κορόιδα, ε κορόιδα, η πρώτη φορά αριστερά θα σας δείξει». Και εκεί κάπου έρχεται ο αντίπαλος και σου λέει: «Αι σιχτίρι πια που θα ασχολούμαι μαζί σου. Θα χάσω εγώ 10 αλλά εσένα θα σε τελειώσω αλητάκο…».
2.Η δεύτερη εικόνα του Τσίπρα να πανηγυρίζει και να σκορπά χαμόγελα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας των κρατικοδίαιτων κηφήνων είναι εντυπωσιακή. Μια χώρα χρεοκοπημένη έβαλε στο φόντο και την ΥΕΝΕΔ που πληρώνουν τα κορόιδα ακόμη κι αν δεν έχουν ούτε ψωμί για το παιδί τους. «Αλλά γιατί Αλέξη χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει η πατρίδα; Γιατί είδαμε την ΕΡΤ; Γιατί μια παρεούλα κουλτουριάρηδων νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση; Ή μήπως γιατί δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε αλλά βλέπουμε το «δικό μας, δημοκρατικό κανάλι με παρέλαση υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με ερωτήσεις του στυλ: «Κυρία Κωνσταντοπούλου πώς αντέχετε τις επιθέσεις»; Ή στον Κουρουμπλή ο τίτλος: «Η ευαισθησία στην Υγεία»;
Χαμογελάει ο Τσίπρας αλλά δεν ξέρει κάτι βασικό. Ότι με το άνοιγμα της ΕΡΤ έτσι όπως την άνοιξε έχει χάσει πολλούς περισσότερους ψηφοφόρους απ’ ότι η ΝΔ όταν την έκλεισε. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.
Έτσι, λοιπόν, οι δύο εικόνες συμπυκνωμένες θα μπορούσαν να λένε: «Γιατί γελάς αλητάκο όταν η χώρα σου κατάντησε περίγελος; Γιατί γελάς αλητάκο που έκανες τους Έλληνες ψυχασθενείς; Γιατί γελάτε σούργελα της ψευτοαριστεράς που μας έχετε κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες»;
 http://www.antinews.gr/Antitheseis/alitako-xairesai-pou-xreokopises-ti-xora-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.