.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σπεύδουν να ικετεύσουν τους δανειστές

Πανικόβλητη η κυβέρνηση, φοβούμενη τη διακοπή της ρευστότητας μέσω του ELA, σπεύδει στη Γερμανία για να πείσει τον Μ. Ντράγκι να μη σφίξει κι άλλο τη θηλιά.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη θα αποφασίσει για τη διατήρηση ή όχι της μοναδικής γραμμής ρευστότητας προς την Ελλάδα. Έτσι, αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν στη Φρανκφούρτη με τον Μ. Ντράγκι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, παρουσία και του αναπληρωτή Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης.
Η συνάντηση θα γίνει στις 17:30 με επίκεντρο το θέμα της αύξησης του ορίου των εντόκων γραμματίων αλλά και της μη αύξησης του «κουρέματος» της αξίας των εγγυήσεων βάσει των οποίων η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Το ραντεβού ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Ντράγκι ότι δεν πρέπει να κόψει το ρευστό στην Ελλάδα, γεγονός που θα προκαλούσε πανικό στις τράπεζες και πιστωτική ασφυξία καθώς στις 12 Μαΐου πρέπει να πληρωθεί δόση στο ΔΝΤ.
Επίσης, αύριο στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτύχει σύγκλιση με τους δανειστές στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Όπως τα έκανε η κυβέρνηση τώρα τρέχει να προλάβει τα χειρότερα. Αλλά όλοι της το έλεγαν και δεν άκουγε. Τώρα που έφτασε στο χείλος της αβύσσου η οικονομία και η χώρα ο Τσίπρας και η παρέα του σπεύδουν να ικετεύσουν τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.