.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΕΥΔΑΠ: Πρωτοφανής καταστρατήγηση του νόμου από το συνδικαλιστικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα 3/3/2015, συνεδρίασε το ΣΕΚΕΣ, με κύριο θέμα συζήτησης «σχέδιο νέου οργανογράμματος και διαδικασίες στελέχωσης θέσεων αυξημένης ευθύνης».  Καταδικάζουμε την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά, ενέργεια της συγκεκριμένης παράταξης, που στόχο έχει  να προξενήσει αρνητικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας.   Η πρόσκληση συγκεκριμένα αναφέρει:
eydap
Στη βιασύνη τους και παρασυρόμενοι από αισθήματα ρεβανσισμού, αγνόησαν το Νόμο και το Καταστατικό της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. σύμφωνα με το οποίο το Δ.Σ. της Εταιρείας είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει «για την κατάρτιση ή τροποποίηση του Οργανογράμματος της Εταιρείας» άρθρο 18 παρ. (ιβ), για τις θέσεις αυξημένης ευθύνης επίσης, «οι Γενικοί Διευθυντές ορίζονται με Απόφαση του Δ.Σ. κατόπιν πρότασης του Διευθύνοντος Συμβούλου», άρθρο 21.
Τέτοιες κινήσεις δεν είναι μόνον αντισυναδελφικές, αντιδεοντολογικές και συνδικαλιστικά κατακριτέες, αλλά αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο του Δ.Σ. και μεγάλη προσβολή στο πρόσωπο άξιων στελεχών, με τις καθημερινές προσπάθειες των οποίων αλλά και του συνόλου του προσωπικού, η ΕΥΔΑΠ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου, σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη και πρόοδο.  Αυτά είναι τα νέα ήθη που προσπαθεί να εισάγει ο συνδικαλιστικός φορέας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ.  Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας και η καρατόμηση ικανών στελεχών.  Αυτή είναι η πορεία ελπίδας που ονειρεύονται για την ΕΥΔΑΠ, να γίνει λάφυρο στο κόμμα για την τακτοποίηση ημετέρων.
Αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά συνδικαλιστικά τους καθήκοντα και την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία προεκλογικά είχαν δεσμευτεί και αθέτησαν πλήρως όπως, η αποκατάσταση των μισθών, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 €, ο ΦΠΑ, η μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η φοροεπιδρομή που έρχεται και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, καθημερινά κύριο θέμα τους είναι το οργανόγραμμα!
Ρωτάμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, είναι σε γνώση τους αυτή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΣ-ΣΥΡΙΖΑ;  Είναι σύμφωνοι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις;
Αναμένουμε άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση και συγκεκριμένες ενέργειες για το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ
 http://neodimokratis.gr/eydap-protofanis-katastratigisi-tou-nomou-apo-to-sindikalistiko-forea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.