.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κυβερνητικός λαβύρινθος

Αυτή την κυβέρνηση θα τη θυμόμαστε για χρόνια γιατί πρόκειται για ένα θίασο επιπέδου Δελφινάριο. Από τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν μείνει μόνο οι «κατακόκκινες» κραυγές του Στρατούλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βλέπει καμία αλλαγή στη ρητορική της κυβέρνησης από μέρα σε μέρα και την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινά ανακοινωθέντα ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ που ενταφιάζουν τους λεονταρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και το εργασιακό δηλώνει ανερυθρίαστα ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν.
Οι τύποι δεν παίζονται με τίποτα. Από τα συνεχή ζιγκ ζαγκ έχουν ζαλιστεί και οι ίδιοι και λένε ότι τους κατέβει. Αποδέχονται τώρα την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος αλλά την ίδια ώρα εξακολουθούν να λένε ότι το μνημόνιο πέθανε! Υιοθετούν το email Χαρδούβελη στη νιοστή και ουρλιάζουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το πρόγραμμά τους. Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης φέρεται να διαρρέει ότι ο Δραγασάκης είπε στον Ντράγκι για μέτρα 14 δις στη διετία ενώ επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί τέτοιου ύψους μέτρα ως «εκτός πραγματικότητας»!
Ο μέγας διαπραγματευτής Τσίπρας έχει γίνει ικέτης της «μαντάμ Μέρκελ» για την οποία μέχρι πρότινος έσουρνε τα εξ’ αμάξης. Επιπλέον φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός είναι κυνικός και οι επιλογές του αγγίζουν τα όρια της χυδαίας προπαγάνδας. Για να κρύψει τα αδιέξοδά του και τις κωλοτούμπες του δε σέβεται ούτε τις καθαρίστριες. Αφού φωτογραφήθηκε μαζί τους αυτό που τους είπε είναι πόσο άδικες βρήκε η Μέρκελ τις απολύσεις τους από την «κυβέρνηση Σαμαρά». Κοντή μνήμη έχει ο αλέξης τσίπρας γιατί ξέχασε τι έλεγε ο ίδιος κατά της τρόικας για τις συγκεκριμένες απολύσεις. Αλλά τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τώρα είναι πρωθυπουργός και η τρόικα μετονομάστηκε σε «θεσμούς».
Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να βάλει τους Αμερικανούς απέναντί του για τα μάτια του «θρησκόληπτου» (!) τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, όταν αυτοί υποτίθεται ότι ήταν οι σύμμαχοι στους οποίους θα στηριζόταν για να αποσπάσει από τη Μέρκελ μια καλή συμφωνία χωρίς λιτότητα.
Παράλληλα, την ίδια στιγμή που στο Μαξίμου προσπαθούν να μαζέψουν τις επικοινωνιακές κορώνες των non paper που φτιάχνουν σκηνικό ρήξης, κάνουν το μεγαλοφυές να δημοσιοποιούν την τηλεφωνική επικοινωνία του Τσίπρα με τον Πούτιν όπου στο τραπέζι επαναφέρουν τα περί προκαταβολής του αγωγού και έτσι καταφέρνουν να εξοργίζουν τους Δυτικούς εταίρους μόνο και μόνο για να καλοπιάσουν το Λαφαζάνη ο οποίος τώρα που βλέπει τα δύσκολα και προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ να το βάλουν στα πόδια και να παραδώσουν τη διακυβέρνηση.
Ίσως αυτό να εξυπηρετεί και το γεγονός ο Λαφαζάνης καταθέτει – τι άλλο;- τροπολογία που σχετίζεται με την ανέγερση τζαμιού σε άσχετο νομοσχέδιο για την Παιδεία ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα και τις σχέσεις των συνεταίρων της κυβέρνησης των ΑΝΕΛ του Καμμένου.
Και το άκρων άωτον της παλαβομάρας είναι την ίδια μέρα που καταβάλλουν τις δόσεις του δανείου στο ΔΝΤ να λένε οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να γίνει στάση πληρωμών στην επόμενη δόση.
Έλεος με τον τραγέλαφο αυτό. Το μόνο που δουλεύει ρολόι σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι οι διορισμοί σε στελεχικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού των σογιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως λέει ο λαός μας ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα δουν ακόμα και με το κιάλι τον πρώτο χρόνο στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.