.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ! Ομοβροντία Μεϊμαράκη Άδωνι, Κυριάκου και GGκώστα εναντίον Τσίπρα

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ είναι και παραμένει όρθια απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση
Αδωνις από την Κρήτη: Φτάσαμε ως εδώ γιατί οι πολιτικοί δεν λέμε την αλήθεια
-Αγρίεψε ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Αμήχανος, ψεύτης, κουρασμένος, φθαρμένος
-Τζιτζικώστας: Για κάθε λάθος του Τσίπρα, απαιτείται ένα νέο μέτρο


 «Να ξέρουν όλοι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει όρθια απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας την οποία επιδεικνύει λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, έχει δημιουργήσει και πάλι μια αβεβαιότητα, μια αστάθεια τον Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης

 «Η Ελλάδα έφτασε εδώ γιατί οι πολιτικοί δε λέμε χρόνια την αλήθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ομιλίας του σε στελέχη και φίλους του κόμματος στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 «Ήταν ήδη ηθικά έκπτωτος από το γεγονός ότι είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Όσοι τον βλέπουν, και η εικόνα του και η στάση του, δείχνουν έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ταλαιπωρεί εδώ και δύο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη Λαμία βρέθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εκτοξεύοντας τα «βέλη» του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Για κάθε λάθος του Τσίπρα, απαιτείται και ένα νέο μέτρο. Και είναι βέβαιο ότι θα επιβάλουν και άλλα νέα μέτρα», τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον "λεβέντη" Τσίπρα στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης (30/10/15) 

 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Στη Μόσχα, κλαρίνο το .............

Προφανώς και ήξερε τι σημαίνει «στάση προσοχής». Προφανώς και ήξερε ότι είναι ένδειξη σεβασμού. Προτίμησε όμως να τη δείξει στη Μόσχα και όχι στην πατρίδα του, μπροστά από το ηρώο των γονιών και των παππούδων μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

 Ο Νεοδημοκράτης

Τι θα έκανε ο Αλ.Τσίπρας εάν ήταν στην αντιπολίτευση

Με τις πέτρες και τα δακρυγόνα να πέφτουν στο βάθος του πλάνου, ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα προσάρμοζε στη συγκυρία την αξέχαστη ατάκα του: «Go back, μίστερ Ολάντ! Go back, κύριε της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης!».





Με το που θα πατούσε ο Γάλλος πρόεδρος το δεξί του πόδι στο αεροδρόμιο, ο Αλ. Τσίπρας θα ήταν ήδη επικεφαλής της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, όπως το 2012 που μας επισκεπτόταν η Αγκ. Μέρκελ. Με τις πέτρες και τα δακρυγόνα να πέφτουν στο βάθος του πλάνου, ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα προσάρμοζε στη συγκυρία την αξέχαστη ατάκα του: «Go back, μίστερ Ολάντ! Go back, κύριε της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης!».
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε και πολύ να ξεσηκωθεί ― δύο μέρες νωρίτερα θα είχε μόλις λάβει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, κι όπως έκανε μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο, ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα εξεγειρόταν: «Πρόκειται για φόρο λαιμητόμο», θα έλεγε. «Εμείς δεσμευόμαστε να τον καταργήσουμε». Και η Ραχήλ Μακρή θα ήταν ξανά η συριζαία Πασιονάρια του παρελθόντος. Το «δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ. Ελάτε να με πιάσετε με ντου!», που είπε, θα χαιρετιζόταν σαν επαναστατική κορώνα στις πλατείες. Γιατί λογικά, με τον παλιό Αλ. Τσίπρα στα κανάλια, ο κόσμος θα είχε ήδη βγει στους δρόμους.
Στην ψηφοφορία της προηγούμενης Παρασκευής, η συριζική λαοθάλασσα θα είχε πλημμυρίσει το Σύνταγμα. Οπως ακριβώς έγινε πριν από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο τον Μάρτιο του 2014, ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα σήκωνε τη γροθιά και θα αποχωρούσε με όλη του την Κοινοβουλευτική Ομάδα απ’ τη συνεδρίαση της Βουλής. Βγαίνοντας στην πλατεία, «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!», θα φώναζε, λίγο πριν οι συριζαίοι βουλευτές ενωθούν με τον κόσμο για να κουνήσουν μαύρες σημαίες με τους φαρμακοποιούς και κόκκινες μαζί με τους εργάτες. «Αέρας είναι το χρέος», θα έλεγε ο μέντορας του Αλ. Τσίπρα, ο Αλ. Φλαμπουράρης, όπως έκανε μέχρι και εφέτος τον Μάρτιο. «Γι’ αυτό και μεις με αέρα θα τους πληρώσουμε!». Οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα εμφανίζονταν στην Αμαλίας κι ενώ ο παλιός εαυτός του Ν. Βούτση στην πρώτη γραμμή θα χτυπιόταν στις ασπίδες, στα δελτία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βροντοφώναζαν το επίσημο πρόγραμμα του κόμματος: «Εμείς θα τα καταργήσουμε τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί δεν θα κρατούν όπλα. Στις διαδηλώσεις δεν θα επιτρέπεται να ρίξουν δακρυγόνα».
Με το τρίτο μνημόνιο να έχει μόλις ψηφιστεί, όσο κι αν έλεγε ο σημερινός Αλ. Τσίπρας πως «ματώσαμε 17 ώρες στη διαπραγμάτευση», ο παλιός του εαυτός απ’ τον Οκτώβριο του 2011 θα του φώναζε «την κόλαση δεν τη διαπραγματεύεσαι. Τι να διαπραγματευτείς;». Και οι Αγανακτισμένοι θα είχαν κάθε λόγο και πάλι να καταλάβουν τα παρτέρια της κάτω πλατείας. Στο τραπέζι της «αμεσοδημοκρατίας», πρώτος πρώτος ο Γ. Βαρουφάκης, λογικά δεν θα αντιμετωπιζόταν όπως τώρα, σαν αχάριστος συριζαίος προδότης. Στο πλευρό του ο παλιός Ευ. Τσακαλώτος θα πετούσε φωτιές: «Με ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους κατά τη μέρα της ψηφοφορίας, μπορούμε να τα καταφέρουμε», θα φώναζε, όπως ακριβώς έκανε όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011. Και ο Γ. Κατρούγκαλος, που τώρα συναντά τους τροϊκανούς που έγιναν κουαρτέτο, θα ξεσήκωνε όπως παλιά τους Αγανακτισμένους με μόνιμη επωδό το «έχουμε παραδώσει την εθνική κυριαρχία και τα κλειδιά της χώρας μας στους δανειστές».
Στην Ακρόπολη θα κυμάτιζε το παλιό πανό διαμαρτυρίας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που έγραφε «Σταματήστε την κυβέρνηση των τραπεζιτών» και ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα δήλωνε σε ανοιχτή συγκέντρωση «περήφανος γι’ αυτό», όπως τον Ιανουάριο του 2009. Με τα capital controls σε πλήρη ανάπτυξη, θα κατακεραύνωνε τους «τραπεζίτες που ξεζουμίζουν το βιος του τελευταίου βιοπαλαιστή». Κι όταν ο υπουργός Οικονομικών τολμούσε να πει πως «η επίπτωση απ’ τα capital controls δεν ήταν όσο σοβαρή φοβόμασταν», όπως έκανε αυτή την εβδομάδα ο νέος και βελτιωμένος Ευκλ. Τσακαλώτος, ο δικός του παλιός εαυτός θα τον επανέφερε φωνάζοντας απ’ το τραπέζι των Αγανακτισμένων πως «εκβιάζεται ένας ολόκληρος λαός για χάρη των πιστωτών»! Και βέβαια, για χάρη της Εκκλησίας. Γιατί ο παλιός Αλ. Τσίπρας, που δήλωνε άθεος και είχε δει μόνο στις εφημερίδες τον Ιερώνυμο, έλεγε πως «η μη φορολόγηση της Εκκλησίας» δημιούργησε «τη μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά». Σήμερα τι λέει;
Πηγή: εφημερίδα Καθημερινή

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο Γιάννης Μπενίσης δίπλα στον Νίκο Παππά για τις επενδύσεις

Το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω δημοψηφίσματος και εν αναμονή του «τελικού γύρου» των διαπραγματεύσεων και της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, είχε προκαλέσει συζητήσεις ο διορισμός του Γιάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ...
Ο Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου, είναι από τις 19 Οκτωβρίου... διπλοθεσίτης.
Όπως αποδεικνύεται από το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αναλαμβάνει Ειδικός Σύμβουλος του Νίκου Παππά για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ο διορισμός του κ. Μπενίση έχει ετήσια διάρκεια, ωστόσο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αμισθί.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Mε αφορμή τον εξαπλασιασμό των χρεών από τους ΟΤΑ Σε... ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

H ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας παρουσίασε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα στοιχεία που έδειχναν ότι οι οφειλές των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ εξαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες και εκτινάχθηκαν από τα 4 εκ. ευρώ στα 24 εκ. ευρώ

Σε αίθουσα του ρίνγκ παραλίγο να μετατραπεί το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την συζήτηση για την εκτίναξη των οφειλών των δήμων προς την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας παρουσίασε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα στοιχεία που έδειχναν ότι οι οφειλές των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ εξαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες και εκτινάχθηκαν από τα 4 εκ. ευρώ στα 24 εκ. ευρώ.

Τα σχόλια που ακολούθησαν από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ κ. Μανώλη Αγγελάκη για την επιβάρυνση που υφίστανται τα ταμεία της επιχείρησης, την ώρα που η προηγούμενη διοίκηση είχε καταφέρει να εξυγιάνει τις οφειλές των δήμων, και να εισπράξει τα χρωστούμενα, οδήγησαν την συνεδρίαση στα άκρα.

Ο κ. Αγγελάκης άσκησε κριτική στη διοίκηση υποστηρίζοντας ότι χωρίς να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα, άφησε τα χρέη ορισμένων δήμων να εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για το ποιοι δήμαρχοι είναι ασυνεπείς στις πληρωμές τους. Η τοποθέτηση του κ. Αγγελάκη άναψε τα αίματα, με τον κ. Νικόλαο Σαράντη μέλος του ΔΣ και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, να βγαίνει εκτός εαυτού, εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση στον εκπρόσωπο των εργαζομένων που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ. Τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ απέτρεψαν την τελευταία στιγμή χειροδικία εναντίον του, με την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να παρακολουθεί αμήχανη τα τεκταινόμενα, επικαλούμενη την οικονομική ανέχεια των δήμων και τις δυσχέρειες των ΟΤΑ από τα capital controls.

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον του κ. Αγγελάκη αλλά και εναντίον της ΝΔ μολονότι εκλέχθηκε στο Δήμο και με την στήριξη της ΝΔ. Τα έκτροπα έγιναν αφορμή για να διακοπεί για μισή ώρα η συνεδρίαση.

Μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ επιρρίπτουν ευθύνες για τα γεγονότα στον Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Υποδομών κ. Χρίστο Σπίρτζη που έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των μελών του ΔΣ με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.

Ευθύνες όμως επιρρίπτονται και στον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κώστα Παπαδόπουλου, ο οποίος όφειλε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης και να διαφυλάξει το κύρος της εταιρείας αποτρέποντας τα έκτροπα. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κατηγορείται για επιλεκτική διαχείριση του θέματος καθώς αρκετοί από τους ασυνεπείς δήμους φέρονται να πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν ότι η στάση πληρωμών έχει επεκταθεί και στους ιδιώτες χωρίς επί του παρόντος να είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, αποδίδοντας την εικόνα στην χαλάρωση που έφερε στα ελληνικά νοικοκυριά ο έλεγχος κεφαλαίων.

Πηγή: www.newmoney.gr 

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία

Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη που αναδεικνύει την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.
«Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν.
Από τις 140 χώρες που υπάρχουν στο κόσμο, μόνον 19 έχουν πραγματική δημοκρατία. Τούτο σημαίνει ότι αυτό το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του. Και προϋποθέτει ειδικές συνθήκες, χωρίς τις οποίες δεν ημπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει.
Δημοκρατία θα ήθελαν να έχουν όλοι οι λαοί. Αλλά δεν την έχουν παρά μόνο εκείνοι που, εκτός από την συνειδητοποίηση των προτερημάτων της, σέβονται και τους όρους της λειτουργίας της.
Η Νεωτέρα Ελλάς υιοθέτησε την δημοκρατία ως σύστημα διακυβερνήσεως. Και ήτο φυσικόν, αφού γεννήθηκε στον τόπο μας. Ελειτούργησε όμως ατελώς και παρουσίασε συχνές και μακρές διαλείψεις. Αλλεπάλληλα υπήρξαν τα κινήματα, οι επαναστάσεις, οι δικτατορίες, οι μεταπολιτεύσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι. Αντιθέτως ολίγες και βραχείες υπήρξαν αι περίοδοι της δημοκρατικής διακυβερνήσεως της χώρας – φωτεινά διαλείμματα στην ταραγμένη ιστορία της συγχρόνου Ελλάδος.
Ανδεν ελειτούργησε ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έλειψαν ή δεν μπόρεσαν να δημιουργηθούν οι όροι της υπάρξεώς της. Οι όροι Δε αυτοί είναι το ήπιο πολιτικό κλίμα, τα ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμοί που να προσαρμώζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας.
Οι Έλληνες έχουν την γεύση όλων των πολιτικών καταστάσεων. Γεύση τόσο πικρή, που να μη συγχωρεί καινούργια σφάλματα και πλάνες. Ήδη εισερχόμεθα σε νέα περίοδο της εθνικής μας ζωής. Και οφείλουμε, με την πείρα του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποκτήσωμε, επί τέλους, μίαν υγιά και βιώσιμη δημοκρατία.
Αν δεν αξιοποιήσωμε τώρα την μοναδική αυτήν ευκαιρία, ματαίως θα αναζητούμε άλλη στο μέλλον. Η πρώτη πάντως φάσις δικαιολογεί αισιοδοξία.
Εγγίζει, πράγματι, τα όρια του πολιτικού θαύματος αυτό που με την συμπαράσταση του λαού συνέβη στην Ελλάδα, μέσα στους δύο τελευταίους μήνες. Διότι η μετάβαση από την δικτατορία στην ελευθερία έγινε με τρόπον ανώδυνο, ενώ πολλοί ανέμεναν ότι θα γίνη με τρόπον αιματηρό, με αδελφοκτόνο σπαραγμό. Πολλοί επίσης επίστευαν ότι θα ήταν βραδεία και οδυνηρά η αποδιοργάνωση του μηχανισμού της τυραννίας και η διαδικασία για την επάνοδο στην δημοκρατία. Και όμως και αυτό έγινε μέσα στους δύο αυτούς μήνες.
Το σπουδαίο όμως αυτό έργο, που συνετελέσθη ταχύτατα και μεθοδικά, δεν σημαίνει ότι έλυσε κατά κάποιο τρόπον ασφαλή και μόνιμο το πρόβλημα της ελληνικής δημοκρατίας. Κίνδυνοι υπάρχουν πάντοτε. Και θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη – την Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται στη διαπίστωση – πικρά βιωμένη από τους παλαιότερους και έντονα αισθητή από τους νεώτερους – ότι μια καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία της Ελλάδος. Έχει για βάση την πείρα του παρελθόντος και σαν όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείτε από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις συντονισμένες στον ίδιο σκοπό: Να κάμουν στην Ελλάδα πράξη την επωνυμία της παρατάξεως – να δώσουν στη χώρα μια νέα δημοκρατία.
Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της˙ την Πολιτεία με τους Πολίτες της˙ την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία˙ την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό˙ την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν – και σε τελική ανάλυση υπηρετούν – και περισσότερους και ανωνύμους.
Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.
Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας – και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος.
Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Και υπόσχεται:
-Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.
-Ότι θα θεωρεί πάντα όλους τους Έλληνες όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιωτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος.
-Ότι θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις – την πείρα, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό των παλαιότερων και των νεωτέρων στελεχών – για την ταχύρρυθμη ανάπτυξη της Ελλάδος σε όλους τους τομείς.
-Ότι η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει η Νέα Δημοκρατία δεν ημπορεί να αποκλείσει την διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρυτέρων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας˙ και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του.
-Ότι θα ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσώτερα τον παλμό της εποχής μας.
-Ότι θα επενδύσει όχι μόνον από το περίσσευμα αλλά και από το υστέρημα του εθνικού πλούτου στην παιδεία, την επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα, γιατί πιστεύει ότι οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες είναι αυτές που προσδιορίζουν μονιμώτερα την μοίρα του Ελληνικού Έθνους.
-Ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών εκτός από τους συλλογικούς οργανισμούς στους οποίους θα μετέχει με την ελεύθερη βούλησή της και σύμφωνα με τα πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού, στα οποία περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου.
-Ότι θα αγωνισθεί για την πλήρη και καθολική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και ότι θα επιδιώξει προς τούτο την προσαρμογή του πολιτεύματος προς τις συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητος.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάς όχι μόνο δικαιούται αλλά και ημπορεί να εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση και την ευτυχία του λαού της μέσα στην Ευρώπη όπου ανήκει, αν επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες και αν αξιοποίηση όλες τις αρετές του λαού της.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της. Η Ελλάς με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού, αλλά και την ζωντάνια του λαού της ημπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στην πραγματοποίηση της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης.
Βασική όμως προϋπόθεσις για όλα αυτά είναι η θεμελίωσις στον τόπο μας της αληθινής και συγχρόνου δημοκρατίας. Σ’ αυτήν αφιερώνεται, ολόκληρη και ομόθυμη, η μεγάλη παράταξις της Νέας Δημοκρατίας.
Καλώ όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον˙ όλους εκείνους που διακαίονται από το πόθο μιας πολιτικής αναγεννήσεως, να συστρατευθούν μαζί μας. Και απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλώ να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ».

41 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τα 41 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται, στις 4 Οκτωβρίου, σαρανταένα χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους Ηγέτες, τα στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξης. Τιμούμε τον κόσμο που έδωσε και δίνει υπόσταση, δύναμη και προοπτική στην Παράταξη.
Εδώ και σαρανταένα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, μετριοπάθεια και σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες, την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Έβαλε, με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της, την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έδωσε κοινό όραμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έδωσε οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα και θέσπισε το πιο δημοκρατικό και πιο προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη Ιστορία της. Απομάκρυνε το 1974 τους κινδύνους εθνικής κρίσης και πρωταγωνιστεί τώρα για να απομακρύνει την Ελλάδα από τους κινδύνους που έφερε η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με την πρόοδο και ακούει τον παλμό κάθε νέας εποχής. Είναι δύναμη δημοκρατική και κοινωνική, παραδοσιακή και προοδευτική. Δύναμη πατριωτική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή. Δύναμη που εργάζεται για μία Ελλάδα ανοιχτή στο κόσμο. Μια Ελλάδα με δυναμική παρουσία στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, παράγει και προοδεύει.
Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα. Κοιτά σταθερά μπροστά και βάζει πάνω από όλα το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό καλό. Αποκηρύσσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αποκρούει τα άκρα και τις ακρότητες. Απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι Παράταξη εθνικής ευθύνης και προσφοράς. Παράταξη που πιστεύει στην Ελλάδα και εμπιστεύεται τους Έλληνες».