.

.
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Σελίδες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αντάρτικο Λαφαζάνη για Αβραμόπουλο

Η πρώτη επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα της κυβέρνησης ήρθε με αφορμή την ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και εδώ και δύο μήνες είχε καταλήξει ο κ. Τσίπρας στο πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου φαίνεται ότι οι συνιστώσες που συγκυβερνούν αντέδρασαν σφόδρα με αποτέλεσμα την αναβολή του διαγγέλματος που θα έκανε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός.
Το γεγονός και μόνο ότι πήγε στο Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης που αντιδρά έντονα στην επιλογή Αβραμόπουλου δείχνει ότι έγιναν έντονες διαβουλεύσεις και προσπάθειες να πειστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση.
Πολλά στελέχη έλεγαν ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει… μνημονιακό Πρόεδρο, κάποιον σαν τον Αβραμόπουλο, δηλαδή που έχει ψηφίσει τα μέτρα των τελευταίων ετών. Είχαν διαρρεύσει μάλιστα και πολλά άλλα ονόματα όπως της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη, του Κώστα Γαβρά ή ακόμη και του Προκόπη Παυλόπουλου.
Το μπάχαλο επιβεβαιώθηκε και από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Γ. Σακελλαρίδης ο οποίος είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το κρίσιμο Γιούρογκρουπ γιατί εκεί είναι επικεντρωμένη η προσοχή της κυβέρνησης. Προφάσεις εν αμαρτίαις ουσιαστικά καθώς οι ίδιοι στην κυβέρνηση είχαν καλέσει την κάμερα στο Μαξίμου για το διάγγελμα αλλά οι γκρίνιες ανέβαλαν τις ανακοινώσεις.
Όπως είναι φανερό, και παρά το γεγονός ότι η επιλογή Αβραμόπουλου θα ψηφιζόταν από μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαιδουριών άχυρα.
Στην πρώτη σημαντική απόφασή της έδειξε ότι δεν έχει καμιά εσωτερική ενότητα και οι συνιστώσες κάνουν κουμάντο. Για σκεφτείτε τι έχει να γίνει μόλις έρθει καμιά συμφωνία με μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. Ο κακός χαμός.
Το χάος στην κυβέρνηση δείχνει επίσης ότι χρησιμοποιήσαν τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό για να καταλάβουν την εξουσία. Δεν είχαν ούτε σχέδιο, ούτε συγκεκριμένο πρόσωπο που θα ένωνε όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Και η πλάκα είναι ότι ο Τσίπρας επέλεξε τον Αβραμόπουλο για να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να βάλει στη θέση του Επιτρόπου έναν Συριζαίο.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.